Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler med appelsinskal, bagepulver og vaniljekorn, og vend forsigtigt det hele i æggehviderne. Fordel dejen i formen. Bag bunden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Afkøl bunden helt, rengør formen, og læg bunden tilbage i den rene form.
Hak chokoladen helt fint, og smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokoladeblandingen. Vend denne blanding forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Fordel chokoladecremen over bunden i formen, kom husholdningsfilm omkring formen, og stil den i fryseren, til den har sat sig, mindst 6 timer og gerne natten over. Høvl chokoladen over kagen, og pynt med blåbær.
Læs mere om: