Løgsuppe spiser vi alt for sjældent! Servér gerne en sprød grøn salat til. Her får du opskriften på fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 kg løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 spsk. hvedemel
2 dl hvidvin
1 l oksebouillon
2 laurbærblade
1 bundt timian
TOPPING
4-8 skiver daggammelt surdejshvedebrød
200 g gruyere eller emmentaler
1 håndfuld frisk timian
Opskrift - sådan laver du fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost
Tænd ovnen på 200°.
Pil løgene, og skær dem i smalle både. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde i 25-30 minutter, indtil de bliver flot gyldne. Vend rundt i løgene løbende, så de ikke bliver mørke.
Tilsæt salt, peber og mel, og vend rundt.
Tilsæt hvidvin, bouillon, laurbærblade og timianblade.
Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter, inden den smages til.
Topping: Skær brødet i skiver, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
Hæld suppen i ovnfaste portionsskåle, og top med ristet brød og revet ost.
Sæt skålene i ovnen i ca. 10 minutter, indtil osten er smeltet. Servér straks.
TIP: Udskift hvedebrød med rugbrød, hvis du vil have flere fibre indenbords.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.