Brownies fra Claus Meyer med mørk chokolade og valnøddekerner
Mad

Brownies fra Claus Meyer

11. februar 2013
Af: Claus Meyer fra bogen "Chokolade"
Brownies fra Claus Meyer er en sand klassiker med en smagskombination af mørk chokolade og nødder. Den perfekte dessert som kan nydes med en kop kaffe eller en god vaniljeis.
12 personer

Det skal du bruge

  • 100 g valnøddekerner
  • 250 g valrhona guanaja eller 70% mørk chokolade
  • 135 g smør
  • 5 mellemstore æg
  • 380 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. havsalt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 form (24 x 24 cm)

Sådan laver du brownies

  1. Forvarm ovnen til 170° ved varmluft.
  2. Hak valnødderne groft, og stil dem til side.
  3. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.
  4. Pisk æg og sukker sammen (ikke for luftigt) og rør chokolade-smør-blandingen i med en dejskraber.
  5. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem.
  6. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i.
  7. Hæld dejen til brownies i formen beklædt med bagepapir.
  8. Bag brownies i ca. 40 minutter - til den er lettere ubagt i midten.
  9. Afkøl dine nybagte brownies i formen.

Servér og nyd dine hjemmebagte brownies!

3 tips til dine brownies

  1. Claus Meyer anbefaler, at du opbevarer dine brownies i køleskabet for at opnå en holdbarhed på 2-3 uger.
  2. Hvis du ikke er til valnødder, kan du sagtens udskifte dem med dine favorit nødder.
  3. Tjek om din brownie er færdigbagt ved at stikke en gaffel i kagen. Der skal gerne hænge lidt dej fast på gaflen.

Læs også