Rugbrødslagkage
Desserter

Rugbrødslagkage

14. februar 2022(Opdateret 14.02.22)
Af: Charlotte Hallbæck
Ugens mesterbager i ”Den store bagedyst” blev sønderjyden Katja, der sluttede programmet af med at bage rugbrødslagkage. Her får du opskriften på den flotte rugbrødslagkage med solbær- og hvid chokolademousse

Rugbrødsbunde

  • 250 g sukker
  • 6 æggehvider/6blommer
  • 100 g revet rugbrød
  • 100 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1 tsk. bagepulver

Solbærmousse

  • 275 g solbær
  • 125 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,25 dl 38% cremefraiche
  • 3 husblas
  • 2,5 dl fløde

Hvid chokolade mousse

  • 88 g sødmælk
  • 23 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 2, 3 blade husblas
  • 112 g cremefraiche
  • 231 g hvid chokolade
  • 519 g fløde
  • 34 g pasteuriserede æggeblommer

Pynt

  • Flødeskum

Fremgangsmåde:

Æggehviderne piskes stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk det hele til en stiv masse. Pisk blommerne let sammen og tilføj dem i æggehviderne. Bland rugbrød, nødder og bagepulver. Vend det forsigtig i dejen! Fordel dejen i 24 cm velsmurte forme. 250 g pr bund, der er til 3 bunde.Bag bundene ca. 10 minutter ved 225 grader, midt i ovnen. Lad bundene afkøle på en bagerist.

Fremgangsmåde:

Solbær, sukker, korn af 1 vaniljestang + stang koges i ca. 10 min. Blend det lidt, dog stadig sådan at der er lidt bid i bærerne. Tilsæt de udblødte husblas. Tilsæt cremefraiche og derpå den piskede fløde, først lidt, og derpå resten. Stil i køleskabet.

Fremgangsmåde:

Mælk, sukker, korn af vaniljestang samt stangen koges op. Tag af varmen og tilsæt derpå den udblødte husblas. Tilsæt chokoladen og lad det smelte sammen. Tilsæt æggeblommerne og derpå cremefraiche. Til sidst vendes en del af den piskede fløde i og derpå hæld denne masse over i den resterende fløde. Stil koldt.

Sammenlægning af kagen

Læg bundene langs kanten af denne form. Dernæst læg én bund i bunden. Put solbærmousse på og læg en bund ovenpå. På denne bund smøres nu den hvide chokolademousse på og afslut dernæst med en bund. Tag først kagen ud af formen, når du fornemmer at cremerne er stivnet. Pynt med flødeskum og solbær.

Læs mere om:

Læs også