Jordbærkage classic — den bedste
Foto: Lars Ranek
Jordbærkage 6 stk:
Mørdej:
100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg
Mazarinmasse:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
Endvidere: 75 g mørk chokolade
Vaniljecreme:
1 æg
15 g majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 ½ dl piskefløde
Jordbærkage fyld:
500 g jordbær delt i halve
Jordbærkage pynt:
flormelis og mynte
Endvidere:
tærteforme, 8 cm i diameter
lidt smør
Sådan bager du jordbærkage:
1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
2. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
3. Rul mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten på din jordbærkage til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag din jordbærkage i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.
4. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
5. Fordel cremen på hver jordbærkage, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.