Brød og bagværk
31. marts 2014

Snegle med chokolade og marcipan

Jeg elsker kanelsnegle, især når de bages i form, så de bliver dejligt bløde. De her er en rigtig guf-udgave med chokolade, marcipan og nødder. Sååå lækkert
Af: Camilla Zarah Lawes
Snegle med chokolade og marcipan

Foto: Lars Ranek

Snegle med chokolade og marcipan 10-12 stk

INGREDIENSER
25 g gær
1 dl økologisk letmælk
50 g smeltet smør
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. sukker
250 g hvedemel

FYLD
60 g blødt smør
4 spsk. muscovadosukker
50 g mørk chokolade, finthakket
50 g marcipan, fintrevet

ENDVIDERE
1 dl sirup
50 g smør
½ dl muscovadosukker
25 g hakkede hasselnødder
25 g finthakkede pistacie-nødder

Opskrift - sådan laver du snegle med chokolade og marcipan

1. Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret. Pisk ægget i, og tilsæt kanel og sukker. Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt det til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

2. Rul dejen ud, og fordel fyldet på den. Rul den forholdsvis stramt til en pølse. Skær den i 10-12 stykker, og sæt dem i lille bradepande. Lad dem hæve i 20 minutter. Bag dem ved 180° i 20 minutter.

3. Smelt imens sirup, smør og muscovado-sukker i en gryde. Hæld massen over de varme snegle, drys med nødderne, og sæt dem tilbage i ovnen i 5 minutter. Lad dem afkøle til stuetemperatur

Læs også