Andeleverpaté med rødvin
Mad

Andeleverpaté med rødvin

28. marts 2022
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En nem andeleverpaté med tydelig smag af de gode råvarer. Passer perfekt til julefrokostbordet.
8 personer

Ingredienser

  • 200 g andelever
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 2 spsk. smør eller olie til stegning
  • 2 kviste frisk timian
  • 4-5 knuste tørrede enebær
  • 1 dl kraftig rødvin
  • 2 spsk. sherry- eller æbleeddike
  • 50-80 g smør
  • ca. 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Til severing

  • rugbrød
  • agurkesalat
  • 1 rødbede

Andeleverpaté med rødvin

Sådan gør du:

  1. Rens andeleverne, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløget, og snit det fint. Rist fennikelfrø let på en tør pande, og knus dem.
  2. Varm smør eller olie op på en pande, og brun leverstykkerne ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne.
  3. Vend rødløg på panden sammen med fennikelfrø, timianblade og enebær. Lad det hele stege i ca. 8 minutter, til andeleveren er gennemstegt.
  4. Tilsæt rødvin og eddike, og lad det koge ind ved lav varme i 3-4 minutter. Tag panden af varmen, og afkøl let.
  5. Blend leveren med smør i en blender, og blend det sammen til en ensartet konsistens. Tilsæt lidt smør ad gangen (måske skal du ikke bruge det hele).
  6. Smag patéen til med salt, peber og evt. ekstra eddike. Hæld den i en skål eller et patentglas, og sæt på køl i mindst 2 timer.
  7. Servér andeleverpatéen på ristet rugbrød med agurkesalat og tynde skiver rå rødbede.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Vin i maden

Vin kan gøre virkelig meget godt for at fremhæve de helt rigtige aromaer i en ret, og så giver den en ekstra smagsdimension, som du ikke finder i noget krydderi.

Hvilken rødvin skal jeg vælge?

En balanceret rødvin som Merlot eller Pinot Noir, der ikke er tung eller meget tør, er derfor bedst. Det betyder, at du sagtens kan bruge en drikbar vin til en halvtredser i din mad. Hold dig fra de tunge vine med et højt indhold af garvesyre.

Læs også