Semifreddo med blåbær og hvid chokolade
Mad

Perfekt Semifreddo med blåbær og hvid chokolade

22. oktober 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Semifreddo er italiensk og betyder halvfrossen og hentyder til, at denne is skal have en tilpas blød konsistens, når den serveres.
8 personer

Semifreddo med blåbær og hvid chokolade

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g blåbær, evt. fra frost

Opskrift - sådan laver du semifreddo med blåbær og hvid chokolade

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en let og luftig masse. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til let skum i en tredje skål – det må endelig ikke blive for stift.
  2. Riv chokoladen groft.
  3. Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med de piskede æggehvider, flødeskum, revet hvid chokolade og blåbær.
  4. Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 2 timer, indtil kanten er frossen, og midten stadig er blød. Servér isen.

Læs også