Kartoffelpizza med sprød salat
Foto: Anders Schønnemann
Kartoffelpizza ingredienser
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning
Salat:
2 gulerødder
1 fennikel
50 g blandet salat
salt og peber
olie og eddike
Endvidere:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
1 rødløg i tynde skiver
2 mozzarellaer a 125 g
1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
olivenolie
Sådan gør du:
Dejen til kartoffelpizza laves ved at røre gæren i det lune vand og tilsætte salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to kartoffelpizza på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Skær imens gulerødder og fennikel i super tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Opbevar dem i iskoldt vand, indtil de skal bruges. Vend grøntsagerne med salat, salt, peber, olie og eddike lige inden servering.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydr med salt og peber.
Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på varme bageplader, én af gangen, i 6-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Servér straks med salat til.
Opskriften er til 2 personer.