Mad
25. april 2011

Pizza med mozzarella og tomat

Pizza med mozzarella og tomat kender du helt sikkert godt. Lav den selv - det smager SÅ meget bedre end den du køber!
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/23c9513e7ccf4ca88a86d63edc8c41b0.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Pizza til 2 personer:

25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning

Endvidere:

3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft

Sådan gør du:

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt pizza dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på hver pizza. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top din varme pizza med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.

Læs også