Appelsinkrokant
Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig
Opskriften giver 30 stk.
Tid: 40 min.
DU SKAL BRUGE
1½ dl hasselnødder
Skal af 1 appelsin
1½ dl strøsukker
150 g mørk chokolade
SÅDAN GØR DU
1. Rist nødderne på en tør stegepande ved middel varme. Ryst panden med jævne mellemrum, så nødderne bliver jævnt ristede. De er færdige, når det smælder i dem, og skallen begynder at revne. Stil dem til side til afkøling. Gnub den løse skal af i et viskestykke, og hak nødderne groft.
2. Riv appelsinskallen fint, og lad den tørre lidt ved stuetemperatur.
3. Smelt sukker på en stegepande, til det er svagt gyldenbrunt. Pas på det ikke brænder på.
4. Tilsæt de hakkede nødder og rør rundt så de bliver jævnt karamelliserede. Hæld krokanten ud på et bagepapir og lad det afkøle.
5. Hak krokanten i stykker.
6. Bryd chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Vend appelsinskallen og den hakkede krokant i.
7. Sæt små skefulde på bagepapir. Stilles koldt så det størkner.