Chokoladekage
Foto: Lars Ranek
Dette er en af de bedste chokoladekager, du kan få. Den er luftig og er som konfekt at spise. Det er vigtigt, du bruger en god mørk chokolade til kagen.
200 g god mørk chokolade, Valrhona Manjari 64 %
200 g smør
200 g sukker
6 æggeblommer (= 3 bægre pasteuriserede)
9 æggehvider (= 6 bægre pasteuriserede)
ENDVIDERE:
smør og sukker til formen
PYNT:
sigtet kakao
Hak chokoladen let groft, og smelt den sammen med smør og sukker over vandbad til en lind masse. Pisk blommerne godt sammen med chokolademassen. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt, 22 cm stor springform drysset med sukker. Bag kagen i en 170° varm ovn i ca. 30 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og frigør den fra formen (den falder sammen og kan hænge fast i siderne). Lad kagen køle af. Drys med sigtet kakaopulver.