Mad
21. november 2011

Vesterhavsost med nødder i sirup

Opskriften er en del af en komplet julefrokost med veninderne - her får du opskriften på vesterhavsost med nødder i sirup
Af: Camilla Zarah Lawes
Vesterhavsost med nødder i sirup

Foto: Lars Ranek

Vesterhavsost med nødder i sirup

Disse delikate nødder kan holde sig i flere uger, bare de står et køligt sted. Brug dem til ost, eller servér dem til is eller pandekager.

Det skal du bruge:

200 g hasselnødder
1½ dl agavesirup eller akaciehonning
Vesterhavsost (fås hos ostehandleren eller i Irma)

ENDVIDERE:
1 stk. ½-liters patentglas eller flere små (husk at skolde og skylle med Atamon)
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Kom nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Kom nødderne i glas, hæld sirup på, og server nødderne til osten.

FLERE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/77f4d629926d4945988b1916506d4942.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/62252c115574461fa7f9b403c318355b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/2bdf0063853a4679a31255fa208de6bd.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/481a44273c8940c5baddd3b9623b886e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c004941c70c84f6098c8beefc59b5a95.jpg

Læs også