Mad
5. marts 2010

Lakse-frikadeller med estragon

De små lækre frikadeller er lavet af laks og smagt til med estragon. Der hører en fin cremet og syrlig sauce til. Kan du ikke få frisk estragon, kan tørret bruges. Her får du opskriften på lakse-frikadeller med estragon
Af: Susanne Palmqvist
lakse-frikadeller

Foto: Anders Schønnemann

Lakse-frikadeller med estragon

(2 personer)

DET SKAL DU BRUGE
2 portionslaksefileter, hakket groft
1 fed hvidløg, presset
salt og peber
1 æggehvide
1 spsk. majsstivelse
½ dl fløde 13 %
1 rødløg, finthakket
1 spsk. frisk hakket estragon

SAUCE
1 lille finthakket løg
1 spsk. smør
saft af ½-1 citron
1 dl fiske- eller hønsebouillon
½ dl-1 dl piskefløde
evt. lys saucejævner
friskhakket estragon

TILBEHØR
små kartofler, grønne bønner eller salat

PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med grønkålssalat og granatæbledressing

Opskrift - sådan laver du lakse-frikadeller med estragon

1. Sauce: Smelt smørret, og sautér løget klart. Kom citronsaft og bouillon i, og kog nogle minutter. Kom fløden i, og kog saucen tyk, jævn den evt. let med lidt lys saucejævner. Smag til med estragon, salt og peber.

2. Fars: Skær laksen i stykker. Blend dem hurtigt med hvidløg, salt og peber. Kom æggehvide og majsstivelse i, blend igen, og tilsæt fløde til en passende fast konsistens. Vend hakket rødløg og estragon i. Form og steg farsen til sprøde frikadeller. Servér dem varme med sauce og tilbehør.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også