Lakse-frikadeller med estragon
Foto: Anders Schønnemann
Lakse-frikadeller med estragon
(2 personer)
DET SKAL DU BRUGE
2 portionslaksefileter, hakket groft
1 fed hvidløg, presset
salt og peber
1 æggehvide
1 spsk. majsstivelse
½ dl fløde 13 %
1 rødløg, finthakket
1 spsk. frisk hakket estragon
SAUCE
1 lille finthakket løg
1 spsk. smør
saft af ½-1 citron
1 dl fiske- eller hønsebouillon
½ dl-1 dl piskefløde
evt. lys saucejævner
friskhakket estragon
TILBEHØR
små kartofler, grønne bønner eller salat
PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med grønkålssalat og granatæbledressing
Opskrift - sådan laver du lakse-frikadeller med estragon
1. Sauce: Smelt smørret, og sautér løget klart. Kom citronsaft og bouillon i, og kog nogle minutter. Kom fløden i, og kog saucen tyk, jævn den evt. let med lidt lys saucejævner. Smag til med estragon, salt og peber.
2. Fars: Skær laksen i stykker. Blend dem hurtigt med hvidløg, salt og peber. Kom æggehvide og majsstivelse i, blend igen, og tilsæt fløde til en passende fast konsistens. Vend hakket rødløg og estragon i. Form og steg farsen til sprøde frikadeller. Servér dem varme med sauce og tilbehør.