Pizza med rejer og hvidløg
Foto: Anders Schønnemann
(4 frokostpizzaer/2-3 store)
DEJ:
2½ dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
15-20 g gær
1 dl økologisk durummel (Il Fornaio)
ca. 4 dl økologisk italiensk hvedemel (tipo 00)
eller
1 dl Amo Hvid hvedemel (med 12 % kostfibre)
ca. 4 dl Amo Pizzamel
TOMATSAUCE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk. olivenolie
1 ds. hakkede, flåede tomater med basilikum og oregano
1-2 spsk. Heinz Tomatketchup
½ spsk. rørsukker
salt og peber
1 portion pizzadej
1 portion tomatsauce
FYLD
200 g pillede kogte storerejer (gerne fra frost, men ikke for små)
1 glas grillede artiskokhjerter i olie
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket persille
2 fed hvidløg, presset eller revet
PYNT:
blade af bredbladet persille
friskhøvlet parmesan, Pecorino eller Grana Padana
Rul pizzadejen ud, så tyndt som muligt. Smør et tyndt lag tomatsauce på, så lidt af kanten er fri. Dup rejerne tørre, og vend dem i en blanding af olie, hvidløg og persille. Skær artiskokhjerterne i kvarter. Fordel begge dele på pizzaerne. Kværn peber over til sidst, og dryp lidt olie i kanten. Bag dem én eller to ad gangen i en meget varm ovn ved 240° i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud, og pynt med persille og ost.
RELEVANTE LINKS