Hjertesalatsuppe med letrimmet torsk
Foto: Anders Schønnemann
Rimmer du din torsk en smule, inden du steger den, får du en fast og smagfuld fisk. Fisken falder let i flager, og kødet er let klart. Det er SÅ lækkert.
Lav hønsebouillonen selv eller køb en god en, og betal hvad det koster. Det er det værd.
Ingredienser til torsk med hjertesalat
(6personer)
400-600 g torsk, uden skind og ben
15 g havsalt + 10 g sukker
lidt klaret smør til stegning
HJERTESALATSUPPE
2 bananskalotteløg, hakkede
2-3 spsk. klaret smør
1 dl hvidvin
1½ l mild hønsebouillon
2 dl piskefløde
4 hjertesalater
salt
1-2 spsk. citronsaft
ENDVIDERE:
lidt plukket mynte
evt. brød
Sådan laver du torsk med hjertesalat
Skær din torsk i 6 pæne stykker, og læg dem i et fad. Bland salt og sukker sammen. Hvis saltet er meget groft, kan du støde det i en morter. Fordel salt- og sukkerblandingen på dine stykker torsk; dæk med film, og sæt fisken i køleskab natten over (eller i mindst 3 timer).
Sautér skalotteløgene i det klarede smør. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hønsefonden, og lad det koge op. Tilsæt fløden. Bring det i kog igen, og lad det boble i 5-6 minutter.
Snit salaten (gem 6 blade til servering). Kom salaten i suppen, og lad den simre med i 2-4 minutter. Blend suppen, og smag til med salt og citronsaft. Du kan si den, hvis du vil - jeg kan godt lide den rustikke tekstur, så jeg gør det ikke.
Dup imens din torsk tør med køkkenrulle, og rist den i klaret smør på en varm slip let-pande. Anret suppen i dybe, varme tallerkener. Læg et salatblad i hver suppe med et stykke ristet torsk i. Pynt med mynte, og servér straks, evt. med brød til.
Vinforslag: sancerre, duc de tarenta, loire eller tasman bay, sauvignon blanc, south island, new zealand
TIP: Du klarer smør ved at smelte smørret ved lav varme. Lad det stå lidt, og hæld den gule, klare del i en kop. Kassér den hvide valle. Brug det klarede smør til stegning dér, hvor du ønsker smørsmag
FLERE OPSKRIFTER
smør og citron og
champagne med
granatæble Tournedos med
snitsel-crumble og
jordskokkecreme Ost med portvins-
pærer