Mad
3. december 2008Rød linsesuppe
LINSESUPPE (Dalsuppe)4 personer2 løg1 spsk olie1-2 fed hvidløg2 tsk garam masala eller anden god, kraftig karry1 tsk gurkemeje3/4 liter vand2 dl røde
Af: Ulla Nielsen
LINSESUPPE (Dalsuppe)
4 personer
2 løg
1 spsk olie
1-2 fed hvidløg
2 tsk garam masala eller anden god, kraftig karry
1 tsk gurkemeje
3/4 liter vand
2 dl røde linser
1 spsk fintrevet frisk ingefær
salt og peber
lime- eller citronsaft
Linsesuppe - sådan gør du
Skræl og hak løgene groft.
Opvarm olien, svits løg, presset hvidløg og karry i olien i ca. to minutter
Tilsæt vandet og bring i kog.
Skyl linserne i flere hold vand.
Dryp dem af i en sigte.
Når vandet koger, tilsættes linserne. Bring i kog igen.
Skræl og riv ingefæren fint. Tilsættes suppen.
Læg låg på gryden og skru ned. Lad supppen simre i ca. 20 minuter.
Blend suppen i gryden med en stavblender. Smag til med salt, peber og lime- og citronsaft.
Læs også:
Squashtærte
Grillspyd med hakket kød