Pasta med kødsovs
PASTA MED KØDSOVS
og bønne-tomatsalat
4 portioner
Kødsovs
1 læg
1 stor gulerod
1 squash
1 spsk olivenolie
500 gram hakket oksekød, 10-12% fedt
1 lille håndfuld frisk basilikum
3 kviste frisk timian, plukket
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
Evt. 1 dl koldt vand
1 lille tsk groft salt
Friskkærnet peber
Evt. citronsaft
Bønne-tomatsalat
1 spsk olivenolie
300 gram frosne bønner, fx haricot verts
1 fed hvidløg
10 cherrytomater
50 gram ristede pinjekerner
parmesanost i flager
tilbehør
300 gram tørret pasta, fx rør
Sådan gør du - kødsovs
Pil og riv løget på den grove side af råkostjernet. Skræl og skyl guleroden. Skyl squashen. Riv også de groft. Varm olien i en tykbundet gryde og svits først løget, til det har skiftet farve. Kom gulerod og squash i gryden. Skyl og hak basilikumbladene og tilsæt dem sammen med de skyllede timianblade og presset hvidløg.
Kom de hakkede tomater ved, og rør rund.
Kog kødsovsen i mindst en halv time ved svag varme under låg. Rør af og til. Tilsæt lidt vand, hvis kødsovsen er for tør. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Sådan gør du - Bønne-tomatsalat
Varm olien på en stor pande. Tilsæt de frosne bønner og svits tre-fire minutter. Tilsæt presset hvidløg og svits endnu et par minutter. Smag og bedøm, om bønnerne er færdige. Hæld bønnerne i en skål. Skær cherrytomaterne midt over, og bland dem med bønnerne. Hak de ristede pinjekerner groft og tilsæt dem sammen med osteflagerne som topping på salaten.
Salatens ingredienser kan også serveres hver for sig, hvis børnene hellere vil spise de sådan.
Prøv også:
Pirogger a la Mexico
Pizza