Stegt rødspætte med rårørte ribs
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Den rårørte ribs er en klassisk ledsager til rødspætten. Den er skøn, syrlig og sød - og ikke mindst smuk!
125 g ribs
1-2 spsk. sukker
2 hele rødspætter
mel
smør + olie til stegning
salt
ENDVIDERE:
3 spsk. smør
1 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld basilikum, hakket
TILBEHØR:
200 g grønne bønner
salt
kogte kartofler
Rib ribsene, og rør dem med sukker. Sæt skålen på køkkenbordet, og rør i den et par gange, imens du tilbereder resten.
Rens rødspætterne for nakkeblod, og klip finnerne af dem. Dup dem tørre med køkkenrulle, og vend dem i mel. Steg dem gyldne og gennemstegte i lidt smør og olie på en varm pande, og krydr med salt.
Smelt smørret i en kasserolle. Kom hvidløg og basilikum i, og lad det brune en anelse.
Nip enderne af bønnerne, og damp dem i saltet vand i 4-5 minutter. Dræn vandet fra dem.
Servér rødspætterne med ribs, smørsauce, bønner og kartofler.
Opskriften er til 2 personer
TIP: : Du kan se, om de hele fladfisk er gennemstegte, ved at tjekke kødet helt inde ved benet oppe ved hovedet. Er kødet mælkehvidt, er fisken færdig.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER