Svinekoteletter med honningristede pastinakker
Foto: Anders Schønnemann
En rigtig vinterret med sødme, sprødhed og skønne rødder.
500 g små pastinakker
2-3 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
2 spsk. honning
salt
ENDVIDERE:
100 g hasselnødder, grofthakkede
1 tsk. vand
1 tsk. salt
2 flotte svinekoteletter
lidt olie til stegning
salt og peber
TILBEHØR:
blandet salat
olivenolie
eddike
salt og peber
Skræl pastinakkerne, og flæk dem evt. Steg dem i olie og smør på en varm pande i 10-15 minutter, til de er næsten møre. Tilsæt honning, og lad pastinakkerne glasere. Krydr med salt. Rist imens hasselnødderne på en tør, varm pande i 3-4 minutter. Kom vand og salt på, og lad dem riste i yderligere 6-8 minutter, til vandet er væk, og hasselnødderne er gyldne og saltede. Lad dem køle af. Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Servér straks koteletter med pastinakker, saltede hasselnødder og bitre salater vendt med olie, eddike, salt og peber.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Du kan også bruge persillerødder eller knoldselleri.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Torsdag