Ugens torsdagsopskrift er lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt. Få opskriften her
Kikærte-yoghurt
kogte kikærter fra onsdag, 200-250 g
200 g græsk yoghurt
½ dl kikærtevand eller koldt vand
2 spsk. citronsaft
1 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
salt
1 tsk. jomfru i det grønne
Bøffer
400 g hakket lammekød
lidt olie til stegning
salt
Auberginesalat
1 aubergine i terninger
olivenolie
2 fed hvidløg, hakkede
200 g små tomater
salt
100 g rucola
2-3 spsk. citronsaft
olivenolie
Kikærte-yoghurten er som en frisk, blød hummus. Brug den også gerne som dip til grøntsagsstænger eller pitachips.
Fremgangsmåde
Blend kikærter, yoghurt, vand, citronsaft, spidskommen, olivenolie og salt. Smag til. Anret dippen med lidt jomfru i det grønne.
Form kødet til to bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Steg auberginerne i rigeligt olivenolie på en varm pande, til de er let gyldne. Kom hvidløg ved, og tilsæt tomater. Steg yderligere i et par minutter. Krydr med salt, og vend de varme grøntsager med rucola lige inden servering. Smag til med citronsaft og olivenolie.
Servér lammebøfferne med kikærte-yoghurt og auberginesalat.
TIP: Lav almindelige hakkebøffer, hvis du ikke er til lam