Mad
5. januar 2012

Pastagratin med chorizo

Ugens onsdagsopskrift er pastagratin med chorizo. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/fec26b24fabd4755a765e1febd63829d.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Selv om bøffelmozzarella er meget dyrere end den billigste mozzarella, er den virkelig pengene værd

150 g tørrede penne (gerne fuldkorns-)
salt

ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
150 g stærk, blød chorizopølse
1 dåse tomater, 400 ml
250 g babyspinat
salt og peber
evt. 1 nip sukker

ENDVIDERE:
1 mozzarella, gerne bøffel (125 g)

TILBEHØR:
100 g rucola
1 rødløg i tynde både
olivenolie
æbleeddike
peber

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra. Tænd ovnen på 220°.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. Skær chorizoen i skiver, og lad den sautere med. Tilsæt tomater, og lad det simre i 10 minutter. Skyl spinaten grundigt, og vend den i saucen. Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Vend pastaen med saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Top med mozzarella i grove stykker, og gratinér pastaen i den varme ovn i ca. 10-15 minutter. Afslut evt. med grill for at få osten gylden.
Servér straks med en enkel salat af rucola og rødløg, vendt med olie, eddike og peber.

TIP: Også en god ret, hvis du har rester af pasta, du gerne vil have brugt

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7ffcdfa17e3b4edea01aa4f7d75fb7b8.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/5870f3899f4444c78a0eb72b579c68de.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/a6ef8494ecb543ab8ab84ba15f3f7c59.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/d91950958dde48fd8ff833829cf42b44.jpg

Læs mere om:

Læs også