Pasta med kylling, bacon og salvie
Foto: Anders Schønnemann
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
100 g babyspinat
2 gulerødder i tynde strimler
2 stængler bladselleri i skiver
1 håndfuld rosiner
1 rødløg i både
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk båndpasta, gerne fuldkornspasta
100 g bacon i strimler
2 kyllingebryster i strimler
olivenolie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
10-15 salvieblade
salt og peber
rigeligt revet parmesan
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Vend spinat, gulerødder, bladselleri, rosiner og løg med dressingen lige inden servering, og smag til med salt og peber.
Kog pastaen al dente i rigeligt, saltet vand. Rist baconen næsten sprød i olie i en stor, dyb pande, og kom kyllingen på. Lad det hele stege lidt. Tilsæt hvidløg, og lad kyllingen stege til gennemstegt. Kom til sidst salvie og pasta på, gerne med en smule af kogevandet. Krydr med salt og rigeligt peber, og servér straks toppet med rigeligt parmesan og med salat til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: En salat er dejlig som forret. Det lægger en dejlig bund og gør det nemmere ikke at overspise.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER