Perlebygsalat med grillede grøntsager og gedeost
Foto: Anders Schønnemann
En god, nem og mættende vegetar-ret.
1½ dl perlebyg
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 squash i skiver
1 rød peberfrugt i tykke strimler
1 håndfuld bredbladet
persille
50 g ristede mandler
salt og peber
100 g blød gedeost
Kog perlebyggen i letsaltet vand i ca. 20 minutter, til den er mør. Rør honning, eddike og olivenolie sammen. Vend squash og peberfrugt med en smule olie, og rist dem på en varm pande eller grillpande. Vend grøntsagerne med perlebyg, hakket persille, ristede mandler og dressing. Smag til med salt og peber, og anret salaten toppet med gedeost.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Salaten fungerer både lun og kold. Så har du rester, så kom dem endelig i madpakken.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER