Træning og kost
21. juli 2010

Kostplan: Bulgursalat med rodfrugter og bacon

Slankedoktor giver dig en ugemadplan, der giver dig inspiration samt energi og overskud til at opnå og holde et vægttab. Her får du opskriften på bulgursalat med rodfrugter og bacon
Af: Lisa Bolting Hansen, Klinisk Diætist
https://imgix.femina.dk/media/e775f651946a43ed972e38609bf07381.jpg

Bulgursalat til 4 portioner

Ingredienser til bulgursalat:
150 g Bulgur - kogt
2 stk. Porrer
3 stk. Gulerødder - store
0,5 stk. Selleri - rod
1 stk. æble
5 skiver Kalkunbacon
1 spsk. Karry
1 tsk. Olie

Sådan laver du bulgursalat:

Bulgur koges efter anvisning på posen - hvorefter den afkøles. Porrer renses, skylles og skæres i tynde skiver. Gulerødder og selleri skrælles og skæres i tern. Æblet skæres i tern. Kalkunbacon skærees i små stykker og ristes på en pande.
Tages af og karry brændes af i olien. Gulerødder og selleri svitses heri, hvorefter porre- og æblestykker tilsættes og ster med et par minutter.
Grøntsagerne afkøles og blandes med bulgur så du får en lækker bulgursalat. Sérver din dejlige bulgursalat!

Serveringsforslag til bulgur salat:
Der kan laves en marinade af halvt citron, olie, revet løg og salt og peber.

Tips til bulgursalat:
Kalkunbacon kan udskiftes med delikatessebacon. Der kan anvendes de rodfrugter som man har ved hånden - fx pastinak og persillerod.

Energi-information pr. portion
Energi 259kcal / 1082kJ
Fedt 4g
Kulhydrater 51g
Protein 10g
Alkohol 0g
Kostfibre 10g

Se madplanen for hele ugen her

Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk

RELEAVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/008b170768b6434892d126f29f8a35b5.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0f980f993c014640bc7de808ca9fda48.jpg

Læs også