Træning og kost
21. juli 2010

Kostplan: Frikadeller med persille-stuvede grøntsager

Slankedoktor giver dig en ugemadplan, der giver dig inspiration samt energi og overskud til at opnå og holde et vægttab. Her får du opskriften på frikadeller med persille-stuvede grøntsager
Af: Vibeke Lehn
https://imgix.femina.dk/media/68fbcd44974f4b9aa2c7a0f19b8c78e1.jpg

Kilde: Danske Slagterier

(4 personer)
Ingredienser
1 bdt. persille
estragon
majsstivelse
250 g ærter
2 dl grøntsagsbouillon
250 g blomkål i buketter
4 stk. gulerødder
1,5 spsk. olie
1 dl hvedemel
2 dl letmælk
50 g løg
1 stk. æg
0,5 tsk. peber
1,5 tsk. salt
500 g svinekød
Sådan gør du:
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller med en spiseske.
Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte. Servér 4 frikadeller til middagen.
Skær gulerødderne i meget grove stykker og blomkålen i buketter. Kog gulerødderne i bouillonen i nogle minutter. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter mere. Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag stuvningen til med salt, peber, et par kviste estragon og hakket persille.

Tips
De øvrige frikadeller kan fryses til senere brug. En del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter. 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3 % fedt' pr. person kan bruges i stedet for de hjemmelavede.

Energi-information pr. person
Energi 409kcal / 1709kJ
Fedt 15g
Kulhydrater 34g
Protein 38g
Alkohol 0g
Kostfibre 8g

Se madplanen for hele ugen her

Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/008b170768b6434892d126f29f8a35b5.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0f980f993c014640bc7de808ca9fda48.jpg

Læs også