Kostplan: Kyllingelår med majssalat og bagte kartofler
Kyllingelår med majssalat og bagte kartofler
(5 portioner)
Ingredienser
800 g Kylling, ben, kød og skind, rå
1 stk. Citron, rå
0,5 tsk. Oregano eller rosmarin
1,5 dl Fromage Frais 0,3%
1 tsk. Soja sauce
2 ds. Majs, kerner, konserves
2 stk. Peberfrugt, rød
1 bdt. Forårsløg, rå
600 g Kartoffel, bage, rå
2 tsk. Salt, havsalt
1 tsk. Peber, hvid
Sådan gør du:
Kyllingelår
1. Skær dybe ridser i kyllingelårene (så marinaden trænger ind). Læg dem i et ildfastfad.
2. Bland marinaden af citronsaft og krydderurter (gerne friske), gnid kyllingestykkerne med den, og lad dem trække 30 min.
3. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, steg dem i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 min., indtil kødet er gennemstegt og mørt, og kødsaften er klar.
Bagte kartofler
1. Kartoflerne vaske og pakkes i alufolie.
2. Bages i ovn ca. 1 time ved 175° C til de er møre.
Majssalat
1. Fromage frais smages til med soja sauce, salt og peber
2. Majs hældes i en sigte til afdrypning.
3. Peberfrugt renses og skæres i små terninger.
4. Forårsløg renses og skæres i tynde skiver.
5. Grøntsagerne blandes med dressingen.
Tips:
De marinerede kyllingestykker kan steges på grill - stegetid ca. 1 time.
Serveringsforslag:
Salaten kan serveres både som dressing i de bagte kartofler og ved siden af. Gem lidt af de fintsnittede forårsløg til pynt.
Energi-information pr. portion
Energi 512kcal / 2142kJ
Fedt 16g
Kulhydrater 53g
Protein 41g
Alkohol 0g
Kostfibre 6g
SE MADPLANEN FOR HELE UGEN HER
Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk
RELEVANTE LINKS