10 opskrifter på sund og velsmagende råkost
Redigeret 6. juli, 2017 (Udgivet første gang d. 21. juli 2010) - af Lisa Bolting Hansen, klinisk diætist , foto: Panthermedia
Råkost er en sund og nem måde at få flere grøntsager ind i hverdagen, og vi kender nok alle den klassiske med revede gulerødder og citron (og måske rosiner). Og den smager da dejligt. Men vi er også fans af variation, og nedenstående kombinationer smager alle virkelig skønt!
Råkost #1
Gulerod (revet)
Hvidkål (revet)
Appelsin eller ananas (i tern)
Dressing: citronsaft, vand, sukker eller ananassaft.
LÆS OGSÅ: Her er de mest proteinfyldte grøntsager
Råkost # 2
Gulerod (revet)
Selleri (revet)
Æble (groftrevet)
Dressing: citronsaft, vand, sukker.
Råkost # 3
Grønkål (frisk, grofthakket)
Gulerod (revet)
Æble (i tern)
Dressing: citronsaft, vand, sukker
Råkost # 4
Rødkål (revet)
Selleri (revet)
Æble(revet)
Dressing: sød saft
Råkost # 5
Rødbede (revet)
Æble (revet)
Peberrod (høvlet)
Råkost # 6
Hvidkål (revet)
Tomat (i både)
Dressing: eddike, vand, revet løg, peber, salt og sukker
Råkost # 7
Blomkål (hakket)
Ærter (optøede)
Persille (hakket)
Dressing: eddike, vand, sukker,salt, peber
Råkost # 8
Ærter (optøede)
Tomat (i både)
Agurk (i tern)
Blomkål (delt i buketter)
Dressing: magert surmælksprodukt, salt, peber, sukker, krydderurter.
Råkost # 9
Blomkål (revet eller hakket)
Tomat ( i både)
Purløg
Dressing:eddike, vand, sukker, salt og peber.
Råkost # 10
Rødbede (revet)
Gulerod (revet)
Dressing: citronsaft, vand, sukker