6 tips til at leve sundt og spare penge
Det behøver ikke koste kassen at leve nemt og super sundt. Birgitte Escherich, der er professionel gastronom og kogebogsforfatter, hjælper dig i gang med at spare penge og besvær på dine madvaner.
1: Overblik
Skab dig overblik over indholdet i skuffer, skabe og køleskab. Sortér og arrangér, så det er nemt at se, hvad du har. Idé: Kom ris, gryn m.m. i flade bokse, de er nemme at stable og rykke rundt på. Fordel: Du undgår rod og spildplads og ting, der har overskredet sidste salgsdato. Når du skriver huskeseddel, er det nemt at se, hvad der mangler.
2: Planlægning
Lav en madplan for en hel uge. Kan noget fra aftensmaden også bruges i madpakken? Skriv en huskeseddel, og hold dig til den. Så undgår du impulskøb, og det er hurtigere at købe ind. Køb kun de mængder, der er brug for ifølge din madplan..
3: Køb lidt, men godt
Nok er økologiske grøntsager dyrere, men de mætter mere (i mindre portioner), da smagsoplevelsen og næringsstofferne er mere koncentrerede.
4: Spar på kødet
Køb f.eks. hakket oksekød med maks. 10 % fedt, og forøg madmængden med ca. 1/3 fintrevne grove grøntsager og/eller kogte blendede bælgfrugter. Du føler dig mæt hurtigere, og du skærer samtidig ned på både fedt og de dyre kødmængder.
5: Lav dobbelt portion
Når du alligevel er i gang, så lav dobbelt portion. Det tager næsten samme tid, og du kan fryse en portion ned til en anden dag.
6: Samme ingredienser på forskellige måder
Når du køber en pose grønt i supermarkedet, så tænk over, hvilke af ugens retter den kan bruges til. Jo flere, jo bedre. Idé: Tjek altid årstidens grøntsager. De er som regel de mest friske og ofte også dem, der sælges til den bedste pris.
RELATEREDE ARTIKLER: