Familieliv
31. oktober 2014

Hvilken læringstype er dit barn?

For at hjælpe dit barn med at lære er det godt at vide, hvilken indlæringstype det er. Få hjælp til det her...
Af: Gitte Roe Eriksen
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2014/oktober/612x325boernloeber.jpg

Foto: All Over Press. Redigeret af Anne Romanelli

Mange forbinder det at lære (og gå i skole) med at skulle sidde stille på en stol i mange timer. Men det hører fortiden til, for i dag er de fleste skoler bevidste om, at børn lærer forskelligt.

Nogle lærer bedst, mens de er fysisk aktive, nogle har brug for komplet ro, og andre trives med larm omkring sig. Det kaldes for læringsstile - og dem kan du også praktisere derhjemme.

Find den læringsstil, der passer bedst til dit barn

SE-barnet: Ser tingene for sig - og danner billeder her og nu. Er for eksempel god til at huske telefonnumre. Er bedre til at se og læse om et emne end at få det forklaret mundtligt - derfor er bøger en god ting for dette barn. Lad også barnet skrive eller tegne på et stykke papir, når det tænker på og arbejder med at løse en opgave.

HØRE-barnet: Lærer nyt og vanskeligt stof ved at lytte til forklaringer og herefter få lov til at diskutere med andre, hvad de hørte. Lad barnet give en grundig forklaring på, hvad en opgave går ud på, inden den bliver løst. Få også mundtlige bud på, hvordan opgaven skal løses - diskuter dem gerne. Brug også gerne tekniske hjælpemidler som en diktafon, hvor løsningsforslag kan indtales.

RØRE-barnet: Har brug for at have noget i hænderne eller tage notater, når de skal forklare noget.
Nogle børn kan have gavn af at have en lille bold i hånden, der stimulerer følesansen. Lærerige computerspil og muligheden for at bygge og konstruere forskellige ting derhjemme er også en hjælp.

GØRE-barnet: Har brug for at bevæge hele kroppen, når de skal forstå en forklaring. Gå en tur, når I skal løse en opgave, lav gulvspil, orienteringsløb og andet fysisk. Her nytter det altså ikke noget at bede barnet om at sidde stille - tværtimod.

Læs også:
Hvilken intelligens har dit barn?

Læs også