Samfund
22. juni 2023

Vi sidder klistret til skærmen for at se den nye ”Exit”-sæson. Men hvorfor er vi så draget af så store idioter?

Den tredje og sidste sæson af den norske serie Exit er netop landet, og mange af os har nok elsket at hade de fire hovedpersoner. Podcasten femina update sætter i denne uge fokus på, hvorfor vi dyrker det ekstreme i serier.
Af: Signe Larsen
Exit

Foto: DR

Hvis du ligesom os har glædet dig i rigtig lang tid til den tredje sæson af den norske serie Exit, så var fredag sikkert også en festdag for dig.

Der landede de første afsnit af den nye sæson nemlig – som også bliver den sidste, og det er noget af en rutsjebanetur, vi er blevet kastet ud i.

For de norske milliardærer, vi følger i serien, har i den grad en ekstrem adfærd. Så ekstrem, at psykolog Malene Hollman blev både rystet og fagligt fascineret, første gang hun så serien. Det fortæller hun i det nyeste afsnit af femina update-podcasten.

– Baggrunden for al adfærd, der bliver ekstrem, er, at der er sket noget for én, som gør, at man lander der, forklarer hun.

Det er velkendt, at det er rigtige norske mænd, der ligger til grund for karaktererne. 70 procent af det, vi ser i sæson et og to, er baseret på noget virkeligt, siger Malene Hollman.

Podcast: femina update

Hver uge dykker vi ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig i podcasten femina update.

Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer, set gennem femina updates øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag, og du kan lytte i appen Ally, eller hvor du normalt hører podcast.

Men hvor virkeligt er det egentlig, og hvorfor elsker vi at dyrke det ekstreme i tv-serier?

– Det, der netop er det ekstreme, er, at der er fire af dem på en gang. Det er heldigvis sjældent, at du møder mennesker, der er så hensynsløse og selvoptagede i virkeligheden, men de findes, siger Malene Hollman.

I serien følger vi mændene Adam, Henrik, Jeppe og William, der blandt andet besøger prostituerede, tager masser af stoffer og planlægger bedrageri af økonomisk karakter, når de er sammen.

Samtidig spiller de – for det meste – gode mænd og fædre, når de er i privaten.

Alligevel får man sommetider medfølelse med mændene og glemmer, hvor væmmelige de er.

Ifølge Malene Hollman skyldes det blandt andet, at vi finder noget genkendeligt i dem, og at vi bliver draget af den verden, vi ellers ikke får indblik i.

– Cykler du forbi et trafikuheld, kan man så lade være med at kigge derhen, spørger Malene Hollman.

Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify.

Læs også