
Vi tog fejl, og det er faktisk en god nyhed

Anne Wittorff, chefredaktĂžr femina
Foto: Kristina Pedersen
MÄske har du allerede set det lille plus pÄ forsiden af femina.dk. Et lille ikon, der indikerer, at noget er anderledes i det univers, du kender.
femina har nemlig lanceret et digitalt plusabonnement. Her fÄr du som abonnent eksklusivt en rÊkke udvalgte artikler, som denne om Anja, der kollapsede en sommerdag. Forklaringen var helt almindelig, men alligevel var der ikke hjÊlp at hente hos lÊgen.
Det nye digitale plusabonnement er ikke den eneste nyhed, vi har her pÄ femina.
Efter mere end et Ă„r, hvor det karakteristiske f har manglet i din lokale kiosk, i din postkasse, pĂ„ din strandtur, er femina nemlig nu tilbage pĂ„ tryk â denne gang som et mĂ„nedsmagasin.
FÞrste udgave udkommer 8. maj, og vi har savnet at kunne tilbyde netop det: Et elegant kvalitetsmagasin til jer, der foretrÊkker at lÊse vores historier pÄ papir.
Det er takket vĂŠre jer lĂŠsere, at femina nu er tilbage som magasin.
I har nemlig overbevist os om, at det trykte format mangler, og vi er ikke bange for at indrĂžmme, at vi tog fejl.
Vi er meget stolte af vores digitale univers, hvor vi hver eneste dag - ja ofte hver eneste time - fortĂŠller nye underholdende, vedkommende og vĂŠsentlige historier om trends, relationer og ligestilling.
Men der er noget helt sĂŠrligt ved at sidde med et fysisk magasin. For som en lĂŠser skrev det, da vi gik digitalt:
Et spritnyt blad, der dufter og knitrer er lig med selvforkĂŠlelse.
De to formater er hinandens perfekte makkere, og vi er stolte af, at vi nu kan tilbyde et dynamisk femina.dk med kvalitetsindhold OG et eksklusivt, roligt magasin, man kan svĂžmme vĂŠk i.
Det gÞr os ekstra stolte, at vi nu kan bringe femina ind i en ny fase. Da femina blev lanceret i 1874 var det det fÞrste danske medie mÄlrettet kvinder, ja faktisk et af de fÞrste i hele verden.
Dengang hed femina Nordisk MĂžnstertidende og var som navnet indikerer noget helt andet, end vi er nu.
Men der er noget, der ikke har Êndret sig. Dengang var kvinders livsvilkÄr helt anderledes, end de er i dag, og med et sÊrligt medie mÄlrettet kvinder gjorde Nordisk MÞnstertidende noget nyt. De tog kvinders livsvilkÄr alvorligt.
Det har femina gjort lige siden. For selvom vi pÄ nÊsten alle mÄder har andre livsvilkÄr end i 1874, er vi for eksempel stadig ikke i mÄl med reel ligestilling.
Derfor synes vi, der er brug for et medie, der er der for kvindernes skyld.
Det er femina.
Det er vi, fordi vi skubber pÄ for lige muligheder og laver store journalistiske satsninger om de uligheder, der fortsat eksisterer. Vi skriver fx om manglende forskning i kvindesygdomme, manglende ligelÞn og sexisme.
Det er vi, fordi vi tager livsstilsindholdet, som vi ved optager mange, alvorligt og laver en seriĂžs dĂŠkning af trends og tendenser.
Og det er vi, fordi vi konstant gÞr os umage for at sikre at kvinder bliver hÞrt i den offentlige debat. Vi tÞr ogsÄ godt selv tage ordet. Vi ved nemlig, at der stadig er mange kvinder, der afholder sig fra at deltage i debatten - mÄske fordi de mÞder langt mere had og fÄr langt flere kommentarer pÄ deres kÞn og udseende en mÊnd gÞr.
Jeg hÄber, at du vil lÊse med - uanset hvilket format du foretrÊkker. Du kan tegne abonnement pÄ femina plus - med eller uden femina pÄ print - lige her.
LĂŠs mere om: