Stil
19. august 2013

FEMINAs loppetricks: Fem fif til dig, der vil sælge på loppemarked

Er kælderen fyldt med ting, du har glemt, du har? Er loftsrummet på eksplosionspunktet? Kan der ikke være mere tøj i skabet? Sælg, sælg, sælg! Her får du FEMINAs bedste råd, hvis du vil have din egen loppemarkedsstand
Af: Tine Bendixen
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1334-loppefif-prim.jpg

1. Hvad er der af markeder nogenlunde nær dig? De professionelle markeder, hvor der kun står professionelle stadeholdere, er ofte svære at komme ind på. Men det er faktisk også sjovere at stå på blandede markeder med både proff’er og engangs-loppesælgere, og standene er billigere. Find ud af, hvem der er tovholder og om man skal booke i forvejen. Ofte møder man bare op og betaler efter, hvor meget man fylder. Allier dig med en veninde. Det er hyggeligere at stå to sammen. Ikke mindst fordi man skal voldsomt tidligt op. Desuden deles I om udgiften til standen.

2. Pak alting ned aftenen før. Fordel allerede dér tingene. F.eks. efter temaer, farver eller tidsperioder. Tænk bredt. Små parfumerester og sidste års udenlandske magasiner har også aftagere. Hvis du har brugt tøj med, er et tøjstativ et must. Og meget gerne et spejl. Husk masser af bøjler. Renseribøjler er geniale. Forbered ting til et særligt bord med 5 eller 10 kroners varer – det trækker. Husk et stort prisskilt.

3. Beslut dig på forhånd for, hvad du sådan cirka vil have for dine ting. Især dem, der har et ”navn”. Du kan ofte pristjekke niveauet på Google. Hvad koster 1960’er PH-lampen? Hoptimisterne og Irma-dåserne fra 1970erne? Krenit-skålen? Din farmors gamle teaterkikkert? Alting har en pris. Kend din. Og bestem dig for, hvor langt ned du vil lade dig prutte. ”Max 20 procent” kan f.eks. være en hemmelig hovedregel. Ellers risikerer du, at de professionelle opkøbere ”tager dig på sengen”. De kommer meget tidligt, mens stadeholderne stadig pakker ud, og leder efter ting, de kan sælge videre med fortjeneste, så når markedet endelig reelt åbner, risikerer du at stå tilbage med rallet, fordi du allerede har solgt de gode ting alt for billigt. Bestem dig f.eks. for, at du IKKE sælger noget, før markedet reelt åbner. Ellers KAN det ske – og vi taler af erfaring – at du sælger en teaktræs-stol for en halvtredser og først bagefter opdager, at du desværre har solgt en designklassiker til et par tusind. Av…

Læs også: Gør gode fund endnu bedre med FEMINAs lynkursus i loppemarkedsteknik

4. Find din indre krejler frem. Dine ting sælger ikke sig selv. (Med mindre du sælger dem ALT for billigt). Også derfor er det godt at være to veninder – så kan I klovne lidt sammen og få hevet kunderne ind i biksen. Og vær realistisk: Hvis dine ting hovedsagelig er 10-20-30 kr. værd, så får du altså ikke mere for dem.

5. Helt praktisk: Husk byttepenge, plastikposer og aviser til indpakning, en termokande med kaffe, varmt tøj og et stort stykke afdækningsplastik – hvis det begynder at regne. Et folde-ud bord er en god ting. (F.eks. er et byggemarkeds-tapetbord billigt, sammenklappeligt og fantastisk fint som loppe-bord.) Et pengebælte er også en god ting, så har du hænderne fri. Når folk betaler, så hold altid de penge, du har fået, i hånden til du har fået givet byttepengene tilbage, så du ikke snyder dig selv i kampens hede. (Har selv engang givet 80 kr. tilbage til en kvinde, der havde købt en lysestage til en 20’er og påstod, hun HAVDE givet mig 100 kr. Hvilket hun ikke havde, fandt jeg bagefter ud af. Så hun rendte BÅDE med 80 kr. og en lysestage! Virkelig god handel – for hende…).

Læs mere om:

Læs også