Kærlighed og sex
7. november 2013

Renée: Kusse er stadig et fint ord

Nu er det besluttet, at kvindelige kønsdele skal kaldes Gina, bl.a., fordi det er ’sødt og sexet’. Er den begrundelse ikke netop at gøre kvinder til objekter, som skal tilpasse sig? Og hvad er der i vejen med kusse?
Af: Mette Nexmand
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1337_renee_maend_i_cykelshorts.jpg

Jeg tænker, at sødt og sexet ikke nødvendigvis udelukker at være lystfuld og begærlig, men at de ord sagtens kan være der på samme tid alle sammen. Jeg ser ikke sødt og sexet som negativt, underdanigt, objektiviserende eller som mindre værd en stærk, lystfyld og liderlig.

LÆS OGSÅ: Renée om kønshår: Væg til væg er sexet

For mig er sødt og sexet bare én side af os kvinder, men bestemt ikke noget, der udelukker alle de andre sider. Pointen for mig er, at vi som kvinder bliver bevidste, stolte og glade for vores seksualitet. At vi tør stå ved, at vi er seksuelle væsener – hvorvidt vi identificerer os seksuelt med herskerinden, slaven, noget i midten eller noget helt fjerde, er ikke væsentligt.

Og vi kvinder er bare ikke ens, ligesom mænd ikke er det.

Og ja, kusse er et fint ord, ikke nedsættende eller grimt, heller ikke for mig – jeg holder af det ord og synes, at det er at flot at sige og skrive … MEN – det er ikke alle kvinder, der har det sådan, og det er også helt okay.

LÆS OGSÅ: Få guiden til perfekt glat intimbabering

Læs mere om:

Læs også