Rejser
15. juli 2013

12 tips til at rejse ud i et år

Realiser drømmen og rejs ud i verden. Mad & Bolig har samlet en række nyttige rejse-tips til dig, der drømmer om at bytte hverdagen ud med et liv som udlandsdansker i en måned, et år eller flere.
Af: af Heidi Korsgaard og Ulla Johanne Johansson, Mad & Bolig, Aller Media A/S, Foto:Walter Ariesen og Bo Løvchall
12 tips til at rejse ud i et år

Gode rejse-tips - det skal du have styr på, før du bytter din hverdag ud med verden

Rejs til USA

  1. Læs om udstationering, arbejde, skolemuligheder, skat og flytning på www.udlandsdanskere.dk
  2. Hvis du vil arbejde, så undersøg mulighederne for at tage dele af dit job eller hele jobbet med. Der er masser af elektroniske muligheder, som gør det nemt at arbejde langvejsfra, og der er gode netforbindelser de fleste steder.
  3. Undersøg mulighederne for at få orlov. Selv om det ikke er gængs kutyme på din arbejdsplads, er det måske ikke umuligt?
  4. Overvejer du at søge nyt job i udlandet, så tjek Danes Abroad Business Group Onlines hjemmeside www.dabgo.net
  5. Hvis du skal arbejde i udlandet, så forbered dig ved at læse artikler eller bøger, som beskriver arbejdsmåder og kultur.
  6. Vil du leje din bolig ud, så søg på www.lejebolig.dk
  7. Når du har fundet en lejer, så download en lejekontrakt på nettet, og lav en udførlig beskrivelse af, hvad din bolig indeholder. Forlang tre måneders depositum, så du ved, at lejeren mener det alvorligt. Overskrid ikke den aftalte slutdato, da lejeren så har ret til at blive boende i længere tid.
  8. Skal du have opmagasineret dine ting, kan du fx kontakte City Self Storage, www.cityselfstorage.dk/dk, der har afdelinger flere steder i landet.
  9. Aftal, hvem der er skal være din kontaktperson derhjemme. Vedkommende skal følge op på post, lejemålet osv.
  10. Hvis du skal undervise dine børn på rejsen, så begynd om morgenen, og hav en vis rutine med fx undervisning på faste dage, men med plads til ændringer. Hvis du bliver slave af dine egne beslutninger om, hvordan det bør være, bliver du utålelig for dine omgivelser, hvis rytmen brydes.
  11. Læs en tidligere udlandsdanskers erfaringer i Verden Kalder - inspiration til en global hverdag, skrevet af Line Mørkbak, www.verdenkalder.dk

Læs også om Louise Ariesen Rams og hendes famile der flyttede til Vietnam i et år

Læs mere om:

Læs også