Ras al-Khaimah: En uturistet perle
Foto: Per Gudmann/Atlantis
Vi befinder os i Ras al-Khaimah, et af de syv emirater i De Forenede Arabiske Emirater. Et emirat, der i modsætning til Dubai først lige er begyndt at tiltrække vestlige turister. Ras al-Khaimah anses for at være det smukkeste af de syv emirater.
Rejseinfo
Vi rejste med Atlantis Rejser, som er eksperter i rejser til Mellemøsten, og som er det første danske rejsebureau, der har Ras al-Khaimah i sit program. Rejser til Ras al-Khaimah koster fra 4.899 kroner pr. uge. Der er flyafgange fra både København og Billund. Det er muligt at kombinere en rejse til Ras al- Khaimah med overnatninger i Dubai og Oman.
Atlantisrejser
Der kræves ikke visum for at rejse til Ras al-Khaimah, men du må ikke have israelske stempler i dit pas. Børn skal have deres eget pas. Bedste rejsetidspunkt er fra september til maj. I de koldeste måneder, december og januar, er gennemsnitstemperaturen 25 grader. Det er muligt at leje bil for 400 kroner pr. dag.
Budget
Taxasystemet er velorganiseret og er en nem og billig måde at komme rundt på. En sekstimers shoppingtur til Dubai kan i taxa fås til cirka 700 kroner.
Et emirat med bjerge
Foruden skønne, børnevenlige strande og ørken er det det eneste emirat, der også har bjerge. Befolkningen er muslimer, men er meget åben mod den vestlige verden. Helt ude ved kysten, hvor vi befinder os, kan vi se Al Hajja-bjergene give dramatik til den disede horisont. Denne smukke og afvekslende natur gør området til et velbesøgt sted for velhavende familier fra de andre emirater. Hovedbyen i Ras al-Khaimah er Ras al-Khaimah City - også blot kaldet Rak City.
Ingen købepres
Vi slentrer op mod grøntsagsmarkedet. På vejen passerer vi de mange små butikker i souk'en, som er det gamle basarområde. Her handles alt fra reservedele til bilen, ris og konserves til tøj og isenkram. Har du lyst til at gøre en god guld-handel, er dette stedet. De små guldforretninger ligger tæt, og netop disse er flittigt besøgt af de pyntesyge kvinder. Når vi går ind i butikker og ser på varerne, sker det, uden at nogen forsøger at prakke os en god handel på. Vi føler os trygge og godt tilpas.
Laguner og snorkeldykning
Næste dag drager vi på udflugt til Oman. Yderst på halvøen Musandam har det gamle sultanat et stykke tyndt befolket bjerglandskab. Målet er havnebyen Khasab, hvor vi går om bord i en dhow, som de traditionelle sejlbåde bliver kaldt. De næste timer tilbringer vi på vandet i vores dhow eller i vandet med snorkel, mens vi sejler på opdagelse i smukke laguner og bugter, der gemmer sig langskyststrækningen ved foden af Al Hajja-bjergene.
De farlige, halvnøgne kvinder
Vores guide, Ahmed, er underholdende. Han elsker livet som guide på bådene. Sådan var det ikke i starten. Ahmed er opvokset i et land, hvor kvinderne er helt tildækkede, så der gik lang tid, før han vænnede sig til at føre en samtale med en kvinde kun iklædt bikini og vådt hår. Når temperaturen når de 40 grader, bliver en dukkert i Den Persiske Golf uimodståelig. Men i oktober måned er vandet stadig omkring 33 grader. Til gengæld nyder drengene at surfe, bade og plaske i timevis uden at blive kolde.
I den gamle souk oplever man rigtig
arabisk basarstemning og kan købe
alt lige fra guld og krydderier til tøj og
eksotiske souvenirs.
Guiden Ahmed går altid med sol-
briller, for han har stadig ikke helt
vænnet sig til at føre afslappede
samtaler med kvinder kun iklædt
bikini.
På snorkeltur i en dhow,
som de traditionelle både
kaldes.
Læs også:
Jordan - hvor østen møder vesten