Rejser
5. februar 2014

Rejselederen er uenig i, hvor du skal holde sommerferie

Der er ikke ligefrem enighed hos turister og rejseledere om, hvor rejsen helst skal gå hen til sommer.
Af: af Juliane Olsen
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/websites/in-dot-dk/website/2014/februar/uge-6/onsdag/ferie612x400.jpg

At være rejseleder er ikke et typisk 08:00 - 16:00 job med samme skrivebord, kantine og nogenlunde identiske arbejdsopgaver hver dag. Det er en speciel tilværelse at bo og arbejde i et fremmed land, være væk halve og hele år ad gangen og skulle fungere arbejdsmæssigt med en anden dagsrytme, andre kulturelle regler og et andet arbejdssprog, end det er tilfældet på en mere traditionel dansk arbejdsplads.

Puslespillet med at fordele 350 rejseledere for sommeren 2014 er ved at være tilendebragt, og billedet viser, at destinationspersonalet ikke nødvendigvis ønsker sig det samme som gæsterne. Det er den mindre, græske ø, Skiathos, som næst flest medarbejdere vil arbejde på. Den er også populær blandt gæsterne men ligger ikke nummer to, når danskerne skal vælge deres sommerferie-destination.

Ser man på, hvilket rejsemål der tiltrækker næsten ligeså mange rejseledere, som Skiathos gør, kommer Karpathos og Mallorca ind. Karpathos, som også er en mindre græsk ø, scorer højt, når danskerne efter endt ferie skal evaluere deres rejse. Men det er ikke det rejsemål, danskerne vælger ind som det tredje mest søgte, når de skal på sommerferie. Mallorca er populær hos både gæster og rejseledere.

Rejselederne ønsker tilsyneladende hovedsageligt at forblive i det græske, for på fjerdepladsen kommer Santorini og Rhodos med lige mange stemmer, og på en femteplads følger Tenerife og Marmaris i Tyrkiet.

- At være rejseleder er en livsstil, og derfor er rejsemålet vigtigt. Rejselederne har deres klare geografiske favoritter og foretrukne kulturer, som man trives i og derfor søger tilbage til, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef, Apollo i en pressemeddelelse.

Læs også