Rejser
24. februar 2010

Tokyo

At besøge Tokyo er som at være på en anden planet! Alt er fascinerende: Kulturen, omgangsformen, maden, deres dedikation til alt, hvad de giver sig af med, fortæller Chris Minh Doky om sin yndlingsby
Af: SUSSER FEIT / FOTO: JESPER SKOUBØLLING, EMI MUSIC
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/433af1f413634376911033022c6d6bc0.jpg

At besøge Tokyo er som at være på en anden planet! Jeg har det, som var jeg med i en Star Trek-film og er landet med mit rumskib et sted, der måske nok minder om Jorden, men viser sig at være totalt anderledes. Alt er fascinerende: Kulturen, omgangsformen, maden, deres dedikation til alt, hvad de giver sig af med, kombineret med en umættelig nysgerrighed over for resten af verden. Det er et folk, der lever dybt forankret i den gamle og ædle japanske kultur og samtidig har alt, hvad vi har i Vesten. Bare endnu bedre!

Japan er det mest civiliserede sted på denne jord, og Tokyo er rendyrket japansk: Alt er så raffineret, så velovervejet med fokus på mindste detalje. Jeg er der fl ere gange om året for at spille og elsker at komme med morgenflyet fra New York og se byen ligge foran mig, så langt øjet rækker, badet i solopgangens rødme. Der er smukt! For i Tokyo er ingen bygning smækket tilfældigt op: Alt er gennemtænkt. Og byen lever intenst i sin helt egen duft og stemning, som jeg holder uendelig meget af.

Bedste hoteller
Jeg har prøvet flere gode, og deres service er ubeskrivelig: Glæd dig! Hotel Okura, 2-10-4 Toranomon, Minatoku, er et charmerende Old School Hotel. Som D'Angleterre på japansk. Park Hyatt Hotel, 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, er det fedeste sted med en toptopklasse-restaurant midt i Shinjuku- området - en Tokyo-pendent til Vesterbro - med fantastiske klubber og barer. Hotel Peninsula, 1-8-1 Yurakucho, er vildt trendy! Deres bar med vue over hele byen er meget hip, og de mikser cocktails med kunstnerisk præcision.

Bedste restauranter
Jeg er helt vild med mad! At finde gode spisesteder er en del af min rejseoplevelse og den bedste måde at forstå en anden kultur på. Mad er et håndgribeligt, krystalliseret billede på kultur, og når man mødes med mennesker fra andre verdener, opnår man en fælles forståelse på tværs af kulturer, hvis man enten kan spille - eller spise et måltid mad sammen.

Umi, 3-1-8 Minami-Aoyama, er det suverænt bedste sushi-sted i hele verden: friskhed, kreativitet, tilberedning, præsentation: Alt er ekstrem topklasse. En lækker, moderne variant af klassisk japansk køkken fås på Kodama, Nishi-Azabu 1106 2F, 1-10-6. Argento Aso, Zoe Ginza 8F, 3-3-1 Ginza, tilbereder fantastisk italiensk mad. Det er lige før, det slår Italien! EN, Shibuya: Find hjørnebygningen med butikken BIC Kamera. Gå ind og tag den lille elevator til 9. sal, hvor der åbenbarer sig en kæmpe restaurant. Det er en 'Izakay', hvilket vil sige en populær krydsning mellem bar og spisested. Typisk Tokyo, og meget delikat mad.

Min hemmelige late night-favorit er Wa No Shou med et kanon sake-kort samt god mad. Den ligger i nærheden af Blue Note, hvor jeg ofte spiller, så vi løber tit ned og får fantastisk sake og deres specialitet ferskvandsål indimellem.

Du må også smage...
Sake - for det er lige så rig og mangfoldig en videnskab, som vine er i vesten. Der er sakebarer i alle stilarter, fra små værtshuse til toptrendy lounges. Suppe skal prøves på Menya Musashi, ikke langt fra Park Hyatt, men der er mange andre gode suppesteder. Der er tre grundsupper: Lys fra Nord- og klar fra Midtjapan. Sydjapan har tradition for en såkaldt 'fed suppe', der er rigtig lækker. Alle serveres med fyld af f.eks. kinesisk roast porc og nudler, for alle japanere har en ekstra mave til nudler! Och Cha betyder grøn te, og den fås overalt. Altid perfekt tilberedt.

Bedste tip
Du har ikke en chance for at finde rundt selv, hvis du ikke kan sproget, så tag trygt en taxa og vis chaufføren en seddel med adressen. De er alle ærligheden selv og sætter en ære i at hjælpe dig.

Hent tips fra de andre kendtes favoritby:

Uffe Ellemann-Jensen Susanne Bier Jens Gaarbo
Tallinn Vancouver Jerusalem

Læs mere om:

Læs også