Rejser
10. marts 2009

Yogaferie på Samos

Prøv et yogakursus på Samos
Af: af Rie Duun / Foto: Hanne Hauerslev og Dreamstime
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/22257939185f48098b10322ff903cdbf.jpg
Man kan meditere med uhindret udsyn over havet og med den fjerne tyrkiske kyst som pejlelinje i klart vejr.

Ferieparadis med fordybelse og frisk fisk. Prøv et yogakursus på øens fredelige og maleriske nordside med godt gemte gourmetoplevelser.

En yogaferie byder ikke bare på indre rejser, men åbner også for en side af den klassiske ferieø Samos, som de færreste måske når frem til fra badestrandene på øens sydlige og østlige kyster. Villa Eva hedder den ideelle ramme om det ugelange yogakursus, som har tiltrukket 15 deltagere og dermed fyldt den fine, blåmalede meditationssal helt op.

Rejsetips

Samos Sport & Adventure
www.samosadventure.dk

Villa Eva, Agios Nikolaos,
Kontakeika, 83200 Karlovassi
+30 22730 30020
www.samosin.gr/villaeva.htm[


Villa Eva har yogasal yderst på klinten.

Villa Eva ejes af Stelios Karabetsos, som har overtaget den pragtfuldt beliggende lille pension fra sine forældre. Den abrikosfarvede og blå villa klamrer sig til den stejle klippekyst 8 km fra Karlovassi, som er Samos' lille og hyggelige universitetsby.

LÆS OM SAMOS - PÅ DEN ANDEN SIDE

SE FLERE BILLEDER FRA SAMOS

Herude er der småt med turister, for strandene er fyldt med bløde rullesten og ikke med sand. Men kyststrækningen på naturoplevelser for den, der vil vandre, cykle, sejle i kajak eller blot meditere under et skyggefuldt oliventræ. Den barske natur på Samos' nordside er oplagt til aktiv turisme, og lokker bjergskråninger og bølger, er der en dansk arrangør på stedet. Jens Aagaard har i en årrække drevet Samos Sport & Adventure og arrangerer det hele for dem, der vil prøve kræfter med de udfordringer, naturen byder på, eller bare have en spændende vandretur i naturreservatet vest for Karlovassi.

Frugt og fisk

Stelios underviser i tai chi og besluttede for år tilbage at skabe et sted, som kunne bruges til tai chi, yoga, meditation og lignende aktiviteter. Ud over at renovere det gamle pensionat byggede han yogasalen med den flotte udsigt. Her kan man meditere med uhindret udsyn over havet og med den fjerne tyrkiske kyst som pejlelinje i klart vejr. Bor man i Villa Eva, er butikker og selskab noget, man kan vælge at opsøge, og savner man fornødenheder, kører Stelios til byen hver formiddag og henter gerne varer med. Overtaler man ham, vil han gerne lave et af sine vegetariske måltider til gæsterne, men ellers er morgenmaden med masser af frugt og nybagt brød, græsk yoghurt og mysli rigeligt til at holde de fleste i live til ud på aftenen. Og skulle sulten gnave, er der bare 10 minutter langs stranden eller ad en lille grusvej til en af nordøens rigtig gode fiskerestauranter, Taverna Psaredes, i det nærliggende Agios Nikolaos. Her hænger dagens fangst af blæksprutter og venter på frokostgæsterne, og der er altid frisk fisk på menuen.

Lad op med yoga

Men det er ikke bordets glæder, der har fået os til at finde frem til Villa Eva. Det er derimod det danske Flexyoga, som lejer de skønne omgivelser af Stelios til årlige yogakurser, som er åbne for alle og kan følges, enten man er begynder eller har dyrket yoga i mange år. Undervisningen foregår to gange dagligt: to timer inden morgenmaden og to timer sidst på eftermiddagen.
Vejrtrækningsøvelser, meditation og de klassiske yogaøvelser er fast på programmet hver dag, og en halv snes 'solhilsener' kan nok få sveden frem på panden og de seje muskler strakt. I løbet af en uge er selv vi, de uøvede, fuldbefarne og formår (næsten) at stå på hovedet og lade være med at falde i søvn under meditationen. »På en uge kan du genoplade batterierne fuldstændigt gennem en god blanding af ferie, yoga og meditation. I løbet af ugen kommer du helt ned i gear, samtidig med at du træner din krop og dit sind, øger din smidighed. Yogaen gør også, at du løsner op for spændinger, skærper din bevidsthed og forbedrer din evne til at lytte til din krop og dit hjerte,« fortæller Christina Hernvig, der er vores underviser og den ene indehaver af Flexyoga.

Seks sunde for krop og sjæl





Læs mere om:

Læs også