Se, lyt & oplev
27. august 2015

10 tips til en miniferie

Snart går sommeren på hæld, men det betyder ikke, at der ikke er masser af sjov, som endnu kan nås. Måske har du lige akkurat opsparet nok feriedage til en forlænget weekend, eller måske fik du ikke brugt den sidste flig af ferie – uanset hvad, så har vi på WHERE2GO samlet 10 bud på, hvad du kan gøre med 3 fridage.
Af: WHERE2GO / redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/article/10-tips-til-miniferie-artikel.jpg

1: Spa og yoga på Bornholm, i Sverige eller Polen

Du behøver ikke rejse langt væk for at få en skøn spaoplevelse. Tag et smut over broen til Sverige, hvor Ystad Saltsjöbad, som ligger lige uden for Malmø, tilbyder spa- og yogaophold fra 1100 kr. per overnatning.

Du kan også stå af midt i sundet og nyde en miniferie på Bornholm Yoga og Retreat Center, hvilket koster 2400 kr. for tre dage.

Læs mere på WHERE2GO om, hvordan du kommer på yogaferie uden at sprænge budgettet.

Hvis du er parat til at bruge lidt mere tid på transport, er der dog også penge at spare. Østeuropa er godt i gang med at slå sig fast som spadestination, og med luksuriøse resorts og ophold, der koster det halve af, hvad vi er vant til, tror vi nok, at det skal lykkes. Rejser du med bus med et dansk rejseselskab, kan du for eksempel få 3 dage med wellness og spa i Polen fra 2595 kr – se tilbuddet hos NILLES.

2: Pak picnickurven og sejl København rundt!

Goboat.dk kan du leje din egen båd fra Islands Brygge. Man kan sidde op til 8 personer i bådene, og det kræver hverken bevis eller erfaring at sejle båden. De lydløse og solcelledrevne både er monteret med et bord i midten, så du kan medbringe en hjemmepakket picnickurv eller en af de lækre, økologiske, som Goboat sælger. Lej så længe, du lyster – prisen starter fra 399 kr. for en time.

3: En uge med fest i Aarhus

Natcabaret, Food Festival og Tina Dickow – hvis bare en af de tre, lyder som noget for dig, er der gode chancer for, at mere på programmet under Aarhus Festuge også vil. Fra fredag den 28. august og 9 dage frem kan du få en på opleveren i Aarhus, som lægger op til en uge med festligheder for alle sanserne. Læs om alle arrangementerne, der foregår i Aarhus under festugen, her.

4: Besøg en storby i nærheden

Det behøver ikke koste alverden at se verden. I hvert fald ikke de nærmeste byer, som bestemt er et besøg værd. Vi vil anbefale en smuttur til Tysklands uofficielle kulturhovedstad, Hamborg, hvor 3 dage hurtigt kan få ben at gå på.

Du kan komme til Hamborg med bus fra København for ned til 300 kr tur/retur, og for 433 kr tur/retur kan du køre med toget fra København eller Aarhus.

Foretrækker du at flyve, har EasyJet mange billige billetter til Hamborg. Flyet er i luften i ca. tyve minutter, og billetter fås i august og september måned for knapt 350 kr. tur/retur.

5: Minikrydstogt til Norge

Tag på et minicruise med Oslobåden fra København til Oslo, og se Norge fra vandsiden. På et minicruise får du to nætter til søs og en dag tilbragt i Oslo, inden skibet igen lægger til i København. Der er afrejse hele året, og DFDS Seaways reklamerer med minicruises til 398 kr. pr. person.

Vil du gerne på krydstogt, men er i tvivl om hvilke du kan vælge imellem? I vores store guide til krydstogt kan du finde ud af, hvilket krydstogt, der passer til dig!

6: Tag på festival

Du troede måske, at festivalsæsonen var forbi, men Tønderfestivallen begynder i morgen torsdag den 27. august og slutter søndag den. 30 august. Et 1-dages partout armbånd koster 500 kr., imens et armbånd til alle festivallens fire dage koster 1390 kr.

Gør det hvis du nogensinde har tænkt, at folk eller country kan noget, der er rigtig fedt.

På turen får du naturligvis brug for en guide til Sønderjylland, og så er det jo godt, at vi på WHERE2GO har skrevet sådan en.

7: Guidet byvandring i det gamle København

Tag dig selv eller en, der trænger til at få lidt historie, under armen, og spadser gennem København i selskab af en omviser fra Københavns Museum. En vandring koster 50 kr., og børn under 17 går gratis med. Men skynd dig! Efter september er det slut for i år med de guidede byvandringer. Se programmet over sommerens byvandringer her.

8: Ø-sviptur til Hven

Gå ombord på M/S “Jeppe” fra kajpladsen i Havnegade nr. 39 i København, og stå af på Hven i Sverige halvanden time senere – en tur/retur billet koster 230 kr., hvis du sejler ud og hjem samme dag. Det anbefales at bestille billet, læs mere her. På en dag kan du meget – besøg for eksempel Tycho Brahes Planetarium, og kør øen rundt på tandemcykel.

Du kan også vælge at blive på øen over en weekend, for Hven byder på mange dejlige oplevelser. Her kan du spise fortrinligt, overnatte i en hyggelig hytte eller på fint hotel, og blandt andet komme på whiskeysmagning eller lære at væve. På VisitHven.dk kan du læse mere om alt det, du kan opleve med 3 dage på Hven.

9: Forlystelser i Danmark

Du har sikkert for længst hørt om det nye, gamle Korsbæk på Bakken – men har du oplevet det? Korsbæk på Bakken er en hel, lille by, som er tro mod Matador-serien, og hvor du blandt andet kan spise på Postgården eller i Lauras Køkken. Adgang til Bakken er gratis.

Danmark er fuld af forlystelser og parker med forlystelser i, og du kan selvfølgelig også nappe et par omgange i den gamle rutsjebane i Tivoli i København, eller køre en tur i radiobilerne i Tivoli Friheden i Aarhus.

10: Tag på svampejagt!

August og september måned er højsæson for den lille, orange fætter, kantarellen, som står plukkeklar i klynger rundt omkring i de danske skove. Mange andre skovsvampe er også ved at være grydeklar, så det er nu, du skal ud med kurven og hamstre fra skovbunden. Svampejagt er en sjov og sund weekendbeskæftigelse, og af gode, offentlige skove og områder hertil kan blandt andre nævnes Dyrehaven, Gribskov og Vestjyllands klitplantager.

Du er meget velkommen til at kommentere herunder, hvis du har forslag til gode steder at plukke svampe!

Se mange flere oplevelser og tilbud hos WHERE2GO

Læs mere om:

Læs også