Gravid
8. december 2008

Den første grød

Få en let opskrift på babyens første grød
Af: Niels Jørgensen
https://imgix.femina.dk/media/5d70a97a0d864f2a82fc5216818673f4.jpg

Foto: colourbox

Grød af majs-, ris-, hirse- eller boghvedemel er mild og sød i smagen og derfor fin, når dit barn skal begynde på skemad. En tynd grød er god i starten, når barnet skal øve sig. Skift så til normal grød, der mætter mere. Hvis dit barn er mellem fire og fem måneder, bør mælken, som tilsættes, være modermælk eller erstatning. Derefter kan du bruge lidt sødmælk.

Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her

Opskrift:
Majsgrød
½ dl majsmel, ca. 30 g. (¼ dl hvis du vil lave en tynd grød)
1½ dl koldt vand
1 tsk. fedtstof
½ dl modermælk, modermælkserstatning eller sødmælk

? Pisk majsmelet med vandet i en lille gryde.
? Bring gryden i kog under piskning og kog ved svag varme 2-3 minutter.
Pisk af og til i grøden.
? Sluk for varmen og rør fedtstof og mælk i.
? Giv barnet grøden, når den har spisetemperatur.

Kilde: Sundhedsstyrelsens Mad til spædbørn og småbørn

https://imgix.femina.dk/artikelbanner-mos-og-groed.jpg

Læs mere om:

Læs også