Havregrød med æble og kanel
Foto: Thayer Allyson Gowdy
Havregrød, sat sammen med næsten hvilken som helst frugt, er lækker morgenmad til babyen. Prøv at komme bananmos, bærpuré, blommepuré eller æblemos i en helt almindelig havregrød. I stedet for det revne æble kan man komme finthakkede modne pærer, ferskner eller nektariner i denne enkle opskrift.
Velegnet fra 7-11 måneder
Giver cirka 5 dl havregrød
1 sødt æble
90 g havregryn
¼ teskefuld stødt kanel
Sådan gør du:
Skræl æblet og fjern kernehuset. Riv æblet på den grove side af rivejernet, og sæt det til side. Bring ½ liter vand i kog i en kasserolle ved høj varme. Rør havregryn,
revet æble og kanel i. Bring det atter i kog, skru ned og lad det småkoge, til havregrynene begynder at tykne, omkring 5 min.
Tag det af varmen, læg låg på og lad det stå, til grøden er tyk og cremet, omkring 10 min. Tilsæt vand, modermælk eller modermælkserstatning for at opnå den konsistens, som babyen kan klare. Lad det køle af.
Opbevaring:
Kom grøden i køleskabet i lufttætte beholdere i op til 3 dage. Genopfrisk havregrøden ved at røre nogle få spiseskefulde varmt vand i.
Tip:
Havregryn er fulde af sunde fibre og kolesterolnedbrydende stoffer som for eksempel selen.
Kilde: Mad til småfolk af Karen Ansel & Charity Ferreira, Gyldendal
Se også:
Jordbæris
Hindbær ispinde