Gravid
16. januar 2009

Kartoffelmos med gulderod - mos med bær og æble - mos af rodfrugter

Her får du tre nærende opskrifter på herlig babymos.
Af: Sabine Lemire
https://imgix.femina.dk/media/2fa2eebc5b494a4fa525323450990433.jpg

Foto Andreas Wiking

Kartoffelmos med gulerod
2 kartofler
1 gulerod
2 dl vand
1 tsk olivenolie
½ dl sødmælk eller modermælkserstatning.

Skræl kartoflerne og guleroden. Skær dem i mindre stykker, og kog dem i cirka 12 minutter. Hæld vandet fra, og gem det. Mos kartofler og gulerod helt fint med en gaffel. Tilsæt olien. Varm mælken op, og tilsæt det. Er mosen for tyk, tilsættes kogevandet.

Mos med bær og æble
2 æbler
1 dl vand
100 g hindbær

Skræl æblerne, og skær dem i små firkanter. Kom æbler og vand i en gryde, og kog æblerne møre. Mos dem med hindbærrene med en gaffel.

Mos af rodfrugter
2 gulerødder
1 pastinak
2 jordskokker
1 persillerod
1 spsk olie

Skræl grøntsagerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde, og dæk dem med vand. Kog grøntsagerne under låg, til de er møre i cirka 15 minutter. Hæld vandet fra, og gem det. Mos grøntsagerne med en gaffel, og tilsæt olien. Hvis mosen skal være tyndere, tilsættes kogevandet.

Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her

Artiklen indeholder affiliate-link

Læs også:
Den første grød
Skeen i egen babyhånd
Spar på saltet

Læs mere om:

Læs også