Kartoffelmos med gulderod - mos med bær og æble - mos af rodfrugter
Foto Andreas Wiking
Kartoffelmos med gulerod
2 kartofler
1 gulerod
2 dl vand
1 tsk olivenolie
½ dl sødmælk eller modermælkserstatning.
Skræl kartoflerne og guleroden. Skær dem i mindre stykker, og kog dem i cirka 12 minutter. Hæld vandet fra, og gem det. Mos kartofler og gulerod helt fint med en gaffel. Tilsæt olien. Varm mælken op, og tilsæt det. Er mosen for tyk, tilsættes kogevandet.
Mos med bær og æble
2 æbler
1 dl vand
100 g hindbær
Skræl æblerne, og skær dem i små firkanter. Kom æbler og vand i en gryde, og kog æblerne møre. Mos dem med hindbærrene med en gaffel.
Mos af rodfrugter
2 gulerødder
1 pastinak
2 jordskokker
1 persillerod
1 spsk olie
Skræl grøntsagerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde, og dæk dem med vand. Kog grøntsagerne under låg, til de er møre i cirka 15 minutter. Hæld vandet fra, og gem det. Mos grøntsagerne med en gaffel, og tilsæt olien. Hvis mosen skal være tyndere, tilsættes kogevandet.
Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her
Artiklen indeholder affiliate-link