Gravid
8. juni 2010

Kartofler i fad med skinke og ærter

Go’ voksenmad til de mindste
Af: Opskrifter er sponsoreret af Semper
https://imgix.femina.dk/media/2810879c942543bb818268d0301cf253.jpg

Fra 12 måneder
4-5 portioner

• 4 kartofler
• ½ gulerod (mellemstørrelse)
• ½ dl grønne ærter
• 1/2 løg
• 80 g røget økologisk skinke
• ½ dl fløde
• 1½ + ½ dl mælk
• ½ dl revet mild ost
• En smule presset hvidløg (kan udelades)
• ½ knivspids sort peber
• 1,5 spsk. hvedemel

1. Skyl kartoflerne og guleroden, og skær dem i små tern. Hak skinken fint.

2. Kog gulerod og 1½ dl af kartoffelternene i 1 dl vand under låg, indtil de er møre. Blend det sammen med kogevandet til en pure.

3. Hak løget, og læg det i en gryde med resten af de ukogte kartofler, skinke, fløde, 1½ dl mælk og krydderier. Bring det i kog, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er blevet møre. Rør rundt med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.

4. Rør hvedemelet ud i resten af mælken. Tilsæt mælkeblandingen, gulerods-kartoffelpureen, den revne ost og ærterne. Lad det koge op under forsigtig omrøring, indtil osten er smeltet og ærterne er varmet op.

Prøv også:

Ris med kylling

Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her

Artiklen indeholder affiliate-link

Læs mere om:

Læs også