Kartofler med laks og ærter-mos
Fra otte måneder
4-5 portioner
• 2 kartofler til kartoffelmos
• 1 dl vand
• 2 kartofler i tern
• 50 g knoldselleri (ca. 1 dl)
• 1 ½ dl mælk
• ½ dl fløde
• 100 g laks
• 50 g ærter (ca. 1 dl)
• 2 tsk. tørret dild
• 1 tsk. citronsaft
• 1 tsk. rapsolie
• 2 spsk. hvedemel
• ½ dl mælk til jævning
• ½ knivspids hvid peber
1. Skær 150 gram kartofler i mindre stykker, og kog dem under låg i 1 dl vand, indtil de er bløde. Mos dem i kogevandet.
2. Skær de 150 gram rå kartofler og knoldsellerien i tern af cirka en halv centimeter. Læg dem i en gryde sammen med 1,5 dl mælk og fløden. Skru ned, før det begynder at koge. Lad det simre under låg, til stykkerne er bløde. Lav en meljævning af melet og ½ dl mælk, bland det i, og rør rundt, indtil det har den ønskede konsistens.
3. Steg eller damp laksen og del den op i små stykker, og bland dem med kartoffelmosen. Tilsæt derefter ærter, dild, citronsaft og rapsolie, og rør det sammen. Bland de to retter godt sammen. Lad det koge op i et par minutter.
Prøv også:
Kartofler i fad med skinke og ærter
Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her
Artiklen indeholder affiliate-link