Små laksefrikadeller
Foto: Thayer Allyson Gowdy
Sæt disse saftige laksefrikadeller sammen med dampede, hakkede asparges til en forårsmiddag. De små fiskefrikadeller egner sig også godt som forret til voksne - bare lav dobbelt op af opskriften.
Giver små laksefrikadeller
Velegnet fra 12 måneder
1 skive fuldkornsbrød
1 lille laksefilet uden skind og ben, omkring 300 g, finthakket
1 forårsløg, den hvide og lysegrønne del, hakket
1 teskefuld frisk citronsaft
1 stort æg, let sammenpisket
Salt
1 spiseske rapsolie, eller hvad der er nødvendigt
Sådan gør du:
Blend brødet til fine krummer i en foodprocessor, man skal ende med 30 g. Bland brødkrummerne med laks, forårsløg, citronsaft, æg og en lille smule salt. Bland det forsigtigt sammen.
Del laksemassen i 8 portioner og klap hver portion sammen til en lille frikadelle. Kom laksefrikadellerne på en tallerken, dæk med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet 5-10 min.
Varm 1 spiseskefuld olie på en stor stegepande ved mellem varme.
Kom laksefrikadellerne på og steg dem gyldenbrune på den ene side, omkring 3 min. Vend dem, kom om nødvendigt mere olie på panden, så de ikke hænger fast, og steg fiskefrikadellerne på den anden side, til de er gyldenbrune. De skal være spændstige at trykke på og helt gennemstegte, det tager yderligere 2-3
min. Lad laksefrikadellerne køle en smule af og server.
Opbevaring:
Pakkes ind i husholdningsfilm og opbevares i køleskabet i op til et døgn.
Tip:
Rør en lillebitte smule Dijonsennep i yoghurt naturel sammen med et skvæt frisk citronsaft og lidt finthakket forårsløg eller hakket frisk dild for at få en lækker
dip til laksefrikadellerne.
Kilde: Mad til småfolk af Karen Ansel & Charity Ferreira, Gyldendal
Artiklen indeholder affiliatelink
Smag andre lækre opskrifter med fisk:
Fiskefrikadeller