Liv
23. juli 2024

Så beskidt er din drikkedunk i virkeligheden

Der er helt sikkert flere ting, vi ikke vasker så meget, som vi burde. For eksempel skærmen på vores telefon, vores nøgler eller fjernbetjeningen. Men hvis der er noget, du virkelig burde vaske, så er det din drikkedunk!
Af: Af Heidi Kirkeby Mogensen
Drikkedunk

Foto: Unsplash

Den genbrugelige drikkedunk har du med dig overalt.

Når du er på arbejde, står og sveder på stairmasteren i træningscentret eller skal på tur ud af huset – og så er den helt sikkert fyldt med MANGE bakterier, skriver Glamour.

Spoiler: Nu bliver det rigtig klamt.

For ifølge et studie fra 2022 har en genanvendelig drikkedunk faktisk 40.000 flere bakterier end et toiletbræt.

Ja. Du læste (desværre) rigtigt. Men hvordan og hvor ofte skal du så vaske din drikkedunk?

Hvis man spørger ernæringsekspert Michaella Mazzoni, som Glamour har talt med, skal man vaske sin drikkedunk hver eneste dag, og hun anbefaler, at man vasker den med varmt vand og sæbe.

For hvad sker der med vores drikkedunke, hvis vi ikke vasker dem?

Selv om de fleste mennesker ser vand som noget, der er rent, kan ens drikkedunk hurtigt blive grobund for bakterier og skimmelsvamp.

Hver eneste gang vi rører ved vores vandflaske eller drikker af den, overføres der bakterier til både dens indre og ydre overflader – og over tid begynder bakterierne at formere sig.

Hvis det står på længe, kan dit vand begynde at tage smag af bakterierne, og det kan også udvikle sig til at blive decideret usundt.

I yderste tilfælde kan du, ved at drikke af en beskidt drikkedunk, opleve hovedpine, kvalme og dårlig mave, forklarer Mazzoni, og hvis man har skimmelsvampallergi kan man også opleve symptomer på det, såsom hovedpine og irritation af luftvejene.

Sidst men ikke mindst: Hvor længe kan en genanvendelig drikkedunk så egentlig genanvendes?

De holder nemlig ikke for evigt, som man kan fristes til at tro, og man bør heller ikke bruge dem i flere år, lyder den hårde dom.

I virkeligheden burde man udskifte sin genanvendelige drikkedunk hvert halve eller hele år – også selv om man rengør den, siger Mazzoni.

Læs mere om:

Læs også