Selvudvikling
13. marts 2019Emilia van Hauen: Verdens bedste livsmodel
Taknemmelighed. Tilgivelse. Generøsitet. Selvkærlighed. TTGS. Det er ingredienserne i livssmertens Panodil. Eller måske federe: Det er livsglædens eliksir! Lyder det som det værste selvhjælpsbogs-pis? Ja, SELVFØLGELIG gør det det!!! Men det er lige meget. For det virker
Af: Emilia van Hauen
Vi sad på mit kontor, mens mørket hang uden for vinduerne, og det var tæt på julen. ”Fuuuuck”, var nok mit første ord til hende, da hun spurgte, hvordan det egentlig gik. For året havde bevæget sig på trekantede hjul. Hver eneste gang jeg møjsommeligt havde hevet nogle resultater hjem og følte, at nu – endelig! – var der ved at komme lidt skred i tingene, klaskede det lige ned, og så stod jeg stille. Igen. Så jo, jeg var pænt træt af året, livet og mig selv.
Hun anbefalede mig at læse Rhonda Byrnes ”The Power”. Jeg trak mundvigene nedad og kneb øjnene sammen i snobbet foragt. Ja, nikkede hun, den er alt det, du tænker – men den virker! Jeg hostede tørt. Slog den op på Storytel og begyndte at lytte til den, da jeg kørte hjem. Alene forfatterens egen stemme var lige til at begå selvmord over, og hendes metodiske gentagen af de samme budskaber var kvalmefremkaldende. Men mindre end en time efter at jeg havde proppet headsettet i ørerne, begyndte bogen at virke. Lige så sikkert som to Panodil’er på en hovedpine. To timer inde i bogen bestilte jeg den danske papirudgave. Som jeg lavede så mange æselører i, at bogen blev dobbelt så tyk. LÆS OGSÅ: Offerrollen var ikke en, som stod forrest i min selvopfattelse Budskabet er kort: Alt er kærlighed, så overgiv dig til det og mærk livet, som det er meningen, det skal være: Magisk og sjovt. Og det starter med at føle taknemmelighed. Den konstante hjernevask gjorde, at først ændrede jeg mig. Siden mine omgivelsers reaktion på mig. Livet blev lettere. Sjovere. Flere gode ting skete. Efter nogle måneder forsøgte min model-nørdeside at perfektionere metoden, så den blev endnu bedre og sikrere. En masse tests førte til fire trin, som hver gang har vist sig at gøre Panodil-tricket. Nogle gange tager det uger, andre gange blot minutter. Men uanset hvad, kræver det af mig, at jeg er disciplineret, vedholdende og fokuseret. 1. trin er at føle taknemmelighed, så hjertet åbner sig og bliver blødt og modtageligt. Ifølge Robert Emmons, psykolog og førende forsker inden for taknemmelighed, stiger vores lykkeniveau med 25 procent, hvis vi i tre uger skriver ned, hvad vi er taknemmelige for. Hver dag har sine særlige ting, som man kan takke for, men med tiden kan man faktisk ende med at gå i en konstant rus af taknemmelighed over, at der for eksempel er strøm i kontakten eller rindende vand i hanen. Trin 2 frigør os fra irritation, vrede, misundelse eller hævnlyst gennem tilgivelse. Tilgiv alle dem eller alt det, som ligger og trækker på din energi. Sig det højt. Selv om du ikke nødvendigvis kan mærke frisættelsen, så virker det alligevel energetisk. Nu har du plads til trin 3: Vær generøs. Med din omsorg, omtanke, hengivelse, anerkendelse, opmærksomhed og kærlighed over for andre. Giv et like til en, du misunder. Lad en anden komme ind foran dig i køen. Giv alt det gode væk, som du selv savner – og opdag, hvordan trin 4 begynder at ske af sig selv! Trin 4 er nemlig hengivelse til selvkærlighed. Jo, du er faktisk et ret vidunderligt menneske! Lad det gennemstrømme dig, lad også vi andre få glæde af det. Så du kan mærke taknemmeligheden over, at du er i live, osv.
Taknemmelighed. Tilgivelse. Generøsitet. Selvkærlighed. TTGS. Det er ingredienserne i livssmertens Panodil. Eller måske federe: Det er livsglædens eliksir! Lyder det som det værste selvhjælpsbogs-pis? Ja, SELVFØLGELIG gør det det!!! Men det er lige meget. For det virker. Hver gang. Igennem hele 2018 øvede jeg mig på det – og det år var en fest i forhold til året før! 2019 bliver helt sikkert endnu bedre. Men altså – test det selv. Og se, om ikke også dit liv er sjovere på runde hjul …
Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk
Læs andres indlæg og få mere info her