Sådan netværker du
1. Begynd med at lave en liste over alle de mennesker, der kender dig. Del dem op i private og professionelle bekendtskaber.
2. Find ud af, hvilken branche eller specifik virksomhed du gerne vil arbejde for, og overvej så, hvem af dine relationer, der i sit netværk har de rette kontakter. Via dine relationer finder du altså ud af, hvem du i næste led skal sende dit CV til.
3. Et etableret netværk kan være en god mulighed. Især hvis du ikke allerede kender så mange mennesker i den branche eller af den slags, du gerne selv vil bevæge dig hen imod. Her skal du overveje, om du får mest ud af et branche- eller kønsspecifikt netvær. Det er vigtigt, at det repræsenterer nogle mennesker, du ser op til og gerne vil lære af. Og som du også selv har noget at tilbyde.
4. Vær ordentlig, klar og præcis, og bed kun om det, som folk har lyst til at give. Det kræver et stort forarbejde, men man har kun ét forsøg, hvis man kvajer sig. Derfor er det vigtigt at være ordentlig, for netværk handler grundlæggende om tillid.
5. Gode relationer skal plejes. Det vil sige, at man ikke kun deltager, når man selv har et problem, der skal løses, men at man sørger for løbende at være nærværende og lytte. Kun på den måde kan man etablere og vedligeholde den gensidige tillid og troværdighed, der er de helt centrale elementer i enhver relation.
6. Pas på ikke at forfalde til millimeterdemokrati mellem at give og at tage. Man kan ikke måle og veje det, for det handler om, hvordan man oplever det. Det betyder også, at den garvede med 10 års erfaring og masser af kontakter kan få noget ud af at netværke med en ung, nyuddannet iværksætter.
Bliv klar til at gå til netværksmøder.
Køb computertaske i feminashoppen.dk