Fra syg til selvstændig – på rekordtid!
foto: Lindemann
Lykken ligger i Lars Bjørns Stræde nr. 11. Lige dér, i et kælderlokale, ligger butikken med tøjet til hende, der ikke gider ligne alle andre. Proppet med designertøj med kant, smykker af japanske perler, lamper, tørklæder, håndstrik - og i en af Københavns allerhyggeligste gader. Ejeren hedder Maria Lindemann, og hun har proppet 18 upcoming designere ind i kælderlokalet … designere med hver sit lækre design til den småkræsne københavner - eller provinspige. Det så noget anderledes ud for et par måneder siden. Da slikkede Maria sårene efter en skilsmisse, fik klippet sit lange hår af, fordi en del af det alligevel var faldet af pga. stress - og hadede det job, hun - heldigvis - måtte sygemelde sig fra. Og resten er historie … af den gode slags. Men også en af dem, der koster både penge og hårdt arbejde.
Designerdrømme med liv i!
For hvorfor låner man penge til at købe en butik midt i en krisetid? Og minuttet efter sygdom og skilsmisse fra kæresten gennem mange år?
"Fordi jeg ikke kunne lade være," fortæller designer-pigen, der i virkeligheden ikke er uddannet designer, men har to halve skrædderuddannelser i lommen og en lager- og logistikoperatør-titel på papiret.
"Muligheden var der lige pludselig, og dagen efter var det nærmest en realitet, for hvad er chancen for, at man får mulighed for at købe en butik et så fantastisk sted i København? Alt i mig sagde, at det var det helt rigtige at gøre, så jeg satsede alt, hvad jeg ejede - og en hel del til - og jeg fik hjælp til at få gjort butikken nogenlunde i stand," fortæller Maria Lindemann til Oestrogen.
Og så var det bare i sving. Selvom hele verden sådan set var brudt sammen.
Fattig - men glad
Og selvom det ikke vælter ind med penge i den hyggelige kælder-butik, er ejeren vild med sin hverdag, der byder på et værelse hos sin far, ekstra-arbejde om aftenen og muligvis ender med at kræve et fuldtidsjob (mere!) af iværksætteren. Og det' tager den 38-årige, handlekraftige kvinde med.
"I forhold til penge er jeg virkelig overrasket over, hvor hurtigt man vænner sig til ikke at havde råd til at løbe over på den anden side af gaden og købe sin en kaffe, eller ikke at ha' råd til at købe æg. Men det betyder absolut ingenting for mig, ved jeg nu."
Hvad der betyder noget, er sparringen med kollegerne, den konstante inspiration og det fede - og nøje udvalgt - designer-tøj, butikken byder på. Og kunderne, der heldigvis komme flere og flere af.
Anstrengelserne værd
Men ender det med, at der aldrig kommer folk nok i butikken, så Maria Lindemann må dreje nøglen rundt, har det været det hele værd.
"Al min koncentration går til det projekt, og skulle det gå helt galt, har det været det hele værd … det er en drøm, der SKAL udleves, og det bliver den."
Så indtil videre er bopælen fars hjem, arbejds-timerne mange og glæden enorm.
"Jeg er gået efter det, jeg ville ha', og jeg tror på det … og uanset hvad der sker, er jeg stolt af at have gjort det," slutter Maria Lindemann. Fra kælderbutikken i det indre København …
Vinterbergs - og vores - vinder!